Hlavní obsah

Kiks Koláře Pražany nezlomil. K obratu pomohl i druhý hříšník Olayinka

Praha

Zbytečný kiks Ondřeje Koláře fotbalovou Slavii při čtvrtečním vystoupení na půdě Nice v Evropské lize nezlomil. Svěřenci trenéra Trpišovského skvěle zareagovali. Místo pochybností zničili francouzský tým okamžitou sázkou na ofenzivu. Dvěma bleskovými údery si Pražané zajistili třetí tříbodový zisk v řadě. A mají blizoučko do jarní vyřazovací fáze.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Slávista Peter Olayinka i v Nice osvědčil svůj čich na góly.

Článek

„Hned jsem se klukům omluvil," přiznával Ondřej Kolář, brankář Slavie, když v rozhovoru pro Českou televizi rozebíral špatné vyběhnutí z šedesáté minuty, jímž francouzskému týmu daroval vyrovnání. Svědomí však neměl čisté ani Olayinka, který zaspal při plnění defenzivních povinností.

Pražany však laciná branka nezdeptala. Prakticky okamžitě si připravili dvě vyložené šance, přičemž z druhé Olayinka vrátil Slavii vedení. A zanedlouho Sima francouzský tým zlomil definitivně.

„Nesklopili jsme hlavy, nenechali jsme soupeře nadechnout. Ukázali jsme zkušenosti," chválil výkon Pražanů záložník Tomáš Holeš. Nijak přitom neskrýval, že vyrovnávací zásah Gouiriho byl s ohledem na vývoj zápasu, který Pražané kontrolovali, hodně ledovou sprchou.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Radost fotbalistů Slavie v Nice! Zcela vpravo střelec gólu Ondřej Lingr.

„Nic jsme ale nezabalili, pomohli jsme si standardní situací a dohráli zápas s přehledem," lebedil si Holeš. „Olayinka zaspal při bránění, vyběhnutí Ondřeje Koláře bylo zbytečné. Ale tým skvěle zareagoval," chválil mužstvo trenér Jindřich Trpišovský.

„Ukázali jsme velkou zkušenost. Ustáli jsme i složitou situaci po vyrovnání. A navíc jsme proměnili hodně šancí, byli jsme produktivní. S tím jsme se v minulosti potýkali," připomínal Kolář, že po vyrovnávací brance Pražané ze tří šancí dvě využili.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Slávista Ondřej Lingr (vpravo) oslavuje svoji trefu proti Nice. Gratuluje mu spoluhráč Jan Kuchta.

I proto jsou po sérii tří vítězných zápasů v řadě blizoučko postupu. Z nadcházejících dvou duelů potřebují už jen bod, aby si zajistili místenku v jarní fázi Evropské ligy. „Máme Beer Ševě co vracet. Chceme postup potvrdit už v domácím utkání," vyhlížel nejbližší duel Trpišovský. „Jsme ve skvělé situaci. Chtěli jsme zápas v Nice zvládnout a připravit si pozici pro domácí utkání. V Edenu jsme silní, a tak věřím v postupové oslavy," plánoval Holeš.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen