Hlavní obsah

Kovář, specialista na Izrael, v brance Slavie mrznul

dos, zpSport.cz

Úvodní výhra fotbalistů Slavie v Evropské lize nad Maccabi Tel Aviv (1:0) je obzvlášť sladká právě pro Přemysla Kováře. Brankář sešívaných v letech 2014 - 2016 působil v Hapoelu Haifa a hned po losu se mu ozvala spousta známých z Izraele. „Psali mi: Vítej zpátky v Izraeli. Už teď se těším, až tam poletíme,“ usmívá se gólman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Přemysl Kovář hodil po zápase s Maccabi Tel Aviv svůj dres do kotle sešívaných.

Článek
Fotogalerie

Jen samé úsměvy padaly před šatnou Slavie po vstupní výhře do skupiny Evropské ligy.

„Tak konečně jste si zachytal," gratuloval šéf klubu Jaroslav Tvrdík brankáři, který se v sezóně poprvé postavil mezi tyče.

„Právě že moc ne, spíš jsme v bráně zamrzl... Kluci bránili fantasticky. Nic na mě nešlo, což bylo možná štěstí," děkoval se smíchem Přemysl Kovář.

Od víkendového ligového duelu s Olomoucí věděl, že proti Maccabi dostane poprvé příležitost místo zkušenějšího Jana Laštůvky.

Nominaci si vyjasnili u kafe

„Sedli jsme si na kafe s trenéry brankářů a vyjasnili si, jak to bude dál. Samozřejmě i s Laštym. Klobouk dolů, jak mě od té doby celý týden podporoval. V neděli půjde v derby do branky Lašty a pak uvidíme," líčí Kovář.

Z jeho slov se lze domnívat, že by v Evropské lize mohl nastupovat častěji. „I to je možné, ale půjdeme zápas od zápasu," usmívá se jedenatřicetiletý gólman.

Kouč Šilhavý udělal v sestavě celkem sedm změn, aby šetřil síly na derby se Spartou. A risk mu vyšel.

„Chtěli jsme pohárový zápas zvládnout, což by nám před derby přidalo potřebné sebevědomí a pohodu. Teď se určitě nevytratí. V neděli budeme mít další hráče a čerstvé síly. Půjdeme si to se Spartou rozdat," těší se Kovář.

Reklama

Související témata: