Hlavní obsah

Kyjev jako memento! Musíme být trpěliví, shodují se Rada s Hübschmanem před odvetou s Jerevanem

Před čtvrteční odvetou s Pjunikem Jerevan Jablonečtí nabádají k trpělivosti. Severočeši musí v domácím prostředí dohnat ztrátu z úvodního duelu 1:2, aby mohli dál snít o druhém postupu do základní skupiny Evropské ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada na tiskové konferenci

Článek

„Musíme být obezřetní a nemyslet si, že je potřeba na ně hned vlítnout. Hraje se na devadesát minut a bude to chtít hodně trpělivosti, koncentrace a nepodcenění žádné situace. Naším cílem je samozřejmě postup," řekl kouč Jablonce Petr Rada na oficiální předzápasové konferenci.

Pro Radův tým je varováním domácí utkání z minulé sezony s Dynamem Kyjev v základní skupině Evropské ligy, kdy český tým po patnácti minutách prohrával už 0:2, nakonec však vydřel remízu 2:2.

Aktivita od první minuty

„Chceme ukázat, že hrajeme doma a budeme chtít být aktivní od první minuty, ale nechceme dopadnout jako před rokem s Kyjevem, kdy jsme prohrávali brzy 0:2 a bylo to pak pro nás hodně těžké," varoval Rada.

Tomáš Hübschman a spol. si musí dát pozor především na rychlé protiútoky, mocné zbrani arménského celku. „Soupeř je kvalitní, má technické a rychlé hráče spíše do brejkových situací. První zápas jsme nezvládli a musíme se hodně zlepšit. Ovšem hrát se s nimi dá, což jsme v Arménii poznali ve druhé půli. Musíme být trpěliví a vydržet s míčem na noze," naznačil taktiku zkušený kapitán zelenobílých Tomáš Hübschman.

Foto: Vele Jablonec/Michal FK, ČTK

Jablonecký fotbalista Jan Sýkora v akci během úvodního utkání 2. předkola Evropské ligy s Pjunikem Jerevan.

Budou hrát Jovovič a Acosta?

V Zakavkazsku vynikal střelec dvou branek Artur Miranjan a Erik Vardanjan. „Směrem dopředu mají šikovné hráče," konstatoval Rada. Otazník z jeho kádru zatím visí nad startem Vladimira Jovoviče a Rafaela Acosty. „Jovovič měl z prvního utkání koňara, lékaři však dělali vše proto, aby byl fit, uvidí se, jestli bude připravený. A Acosta má problémy se svalovým zraněním, u něj také teprve uvidíme," uzavřel Rada.

Naopak za Pjunik je již připravený hrát špílmachr Karlen Mkrtčjan, jenž v prvním utkání proti Jablonci nenastoupil.

Reklama

Související témata: