Hlavní obsah

Liberecký kapitán Pavelka sportovně uznal kapitulaci: Marseille jde po právu dál

Liberec

Před bitvou s Marseille věřil, že postupujícím do jarní fáze Evropské ligy bude Slovan. Po ní však liberecký kapitán David Pavelka smutně konstatoval, že Severočeši nabídli soupeři chybami až příliš gólových situací. A přiznal, že Francouzi jdou dál zaslouženě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vpravo kapitán Liberce David Pavelka, vlevo David Hovorka, mezi nimi Benjamin Mendy z Marseille.

Článek
Fotogalerie

Převládá ve vás zklamání z vyřazení, nebo hrdost nad úspěšným podzimem?

Myslím, že můžeme být pyšní, co jsme za ten půlrok odehráli. Pro Liberec i pro český fotbal. Tečka nás trošku mrzí, po dlouhé době jsme cítili, že město zápasem žije, byla spousta akcí, dostávala se nám spousta podpory. Z toho pohledu jsme asi věřili možná víc, než bylo reálné.

Po utkání v Marseille jste mluvil o kolotoči. Jaké to bylo nyní, kdy jste na začátku druhé půle prohrávali 0:3?

Výsledek by spíš odpovídal zápasu v Marseille. Teď jsme netáhli většinu utkání za kratší konec. Nebyli jsme tak často na míči, jak jsme zvyklí, nicméně to nebylo tak markantní jako ve Francii. Bohužel jsme jim nabídli situace, které využili. Kdyby využili všechny šance, mohlo to být tři nula už po půli a nikdo by neřekl ani popel.

Změnili jste po přestávce herní plán?

Začali jsme hrát jednodušeji, rezultovaly z toho dva góly. Marseille ale dokázala, že jde po právu dál, my to s pokorou přijímáme.

Poté, co jste vstřelili v rychlém sledu dva góly, věřili jste, že přidáte další?

V tu chvíli jsme věřili, myslím, že i fanoušci. Bohužel náš tlak pomalu utichnul, někdy to vypadalo, že nás tam možná rozhodčí nechtěl pustit. Marseille ovšem držela zkušeně míč, potom jsme dostali čtvrtý gól a bylo hotovo.

Reklama

Související témata: