Hlavní obsah

Porto - Lyon 0:1Lyon i Frankfurt vstoupily do úvodních osmifinálových zápasů Evropské ligy vítězně

Fotbalisté Lyonu v úvodním osmifinále Evropské ligy zvítězili v Portu 1:0. První zápas na hřišti soupeře vyhrál také Frankfurt, který zdolal Betis Sevilla 2:1. Zbývající osmifinálová utkání se hrají ve čtvrtek.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Fotbalisté Lyonu se radují z branky

Článek

O triumfu Lyonu rozhodl v 59. minutě Lucas Paquetá střelou k tyči po akci Toka Ekambiho a Dembélého. V páté minutě nastavení vyrovnal Mbemba, ale branka Porta po zásahu videorozhodčího neplatila kvůli ofsajdu. Předtím rozhodčí Sánchez po kontrole u videa odvolal také penaltu pro domácí. Lídr portugalské ligy prohrál poprvé po 18 soutěžních duelech.

V Seville padly všechny góly v úvodních 32 minutách. Eintracht poslal do vedení Kostič, jenž zřejmě nepovedeným centrem překvapil brankáře Brava. Betis srovnal přesnou Fekirovou ranou, krátce nato ale chybu domácí obrany potrestal Kamada po Lindströmově přihrávce. Frankfurtský náskok v 52. minutě nenavýšil Borre, který zahodil penaltu. Betis nezvítězil v pátém soutěžním zápase po sobě.

Úvodní zápasy osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Betis Sevilla - Eintracht Frankfurt 1:2 (1:2)
Branky: 30. Fekir - 14. Kostič, 32. Kamada.
FC Porto - Olympique Lyon 0:1 (0:0)
Branka: 59. Paquetá.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.