Hlavní obsah

Mlha, která by se dala krájet. Pro koho se fotbal vlastně hrál? čertil se český kouč

Záhřeb/Praha

Jako u pohádkového rybníka Brčálníku si mohli připadat fotbalisté Trnavy v zápase Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb (1:3). Stadion Maksimir totiž pohltila hustá mlha, která podle trenéra slovenského mistra Radoslava Látala způsobila neregulérní podmínky pro fotbal.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Brankář Trnavy Martin Chudý v mlze.

Článek
Fotogalerie

„Avizoval jsem sudímu, že jsem neviděl na hráče na druhé straně hřiště. Apeloval jsem na to, aby se s tím něco dělalo, protože ty hráče na druhé straně jsem nemohl koučovat nebo hodnotit. Ale vše bylo na rozhodčích," konstatoval po utkání Látal. „Naštěstí aspoň vyměnili bílý míč za oranžový," dodal.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Trenér Trnavy Radoslav Látal při zápase se Záhřebem.

Darko Bandic

Mlha, která by se mluvou z pohádek o Rákosníčkovi dala krájet, omezovala výhled spíš příznivcům na tribunách a realizačním týmům než samotným hráčům. „Mlha byla samozřejmě nepříjemná, hlavně v momentech, když jste chtěl otočit hru na druhou stranu. Nebylo úplně zřetelně vidět, komu přihráváte," řekl pro Sport.cz záložník Jakub Rada.

"Viditelnost byla tak na padesát šedesát metrů. Ale určitě jsme kvůli mlze neprohráli," ujišťoval český středopolař, že třetí porážka Trnavy v EL nebyla zapříčiněna přírodními podmínkami.

Na mlhu doplatili fanoušci

Kouče Látala mrzela špatná viditelnost hlavně kvůli fanouškům. „Je mi jich líto. Absolvovali dlouhou cestu, aby viděli zápas, ale myslím, že neviděli vůbec nic. Proč nebo pro koho se fotbal vlastně hrál? My chceme zaplnit stadiony, ale doma hrajeme před prázdným stadionem a teď zase diváci nic neviděli," vzpomenul Látal situaci z minulého zápasu Trnavy proti Dinamu, na kterém po zásahu disciplinární komise UEFA nebyli fanoušci slovenského týmu.

„Je to, jako bychom hráli dva zápasy bez fanoušků," povzdechl si český kouč.

Mlha na hřišti
Se silnou mlhou se museli v loňském ročníku Evropské ligy popasovat i hráči Zlína. Domácí zápas s Kodaní (1:1) byl dokonce na dvacet minut přerušen, aby se následně na hraně regulérnosti dohrál.

Trnava s lídrem skupiny D prohrála 1:3 a postup do jarní fáze se jí vzdálil. Ze třetího místa ztrácí na druhé Fenerbahce čtyři body.

Tabulka skupiny D Evropské ligy
1. Dinamo Záhřeb440011:312
2. Fenerbahce42117:67
3. Trnava41033:73
4. Anderlecht40132:71

Reklama

Související témata: