Hlavní obsah

Na Baroše se díval v televizi, teď s ním sedí Rada v šatně a těší se, až mu bude nahrávat

Mladá Boleslav

Natěšený je až běda. Však si také Jakub Rada splnil velký sen, který musel půl roku odkládat, než se jeho přestup z Bohemians do Mladé Boleslavi uskutečnil. „Počkal jsem rád, protože angažmá v tak ambiciózním klubu pro mě představovalo velkou výzvu,“ přiznává před startem sezóny, která pro středočeské fotbalisty začíná už ve čtvrtek prvním duelem druhého kvalifikačního předkola Evropské ligy s norským Strömsgodsetem.

Foto: www.fkmb.cz - Jiří Koros

Jakub Rada (vlevo) a Tomáš Fabián oslavují gól v přípravném utkání proti Paderbornu.

Článek

„Start na evropské pohárové scéně znamenal další velkou motivací, abych u Botiče vydržel, než se transfer uskuteční. A dobře jsem udělal, protože má bývalá Bohemka a současná Mladá Boleslav, to jsou dva kluby, které se nedají vůbec srovnávat. Vše je tady na mnohem vyšší úrovni. Kvalitním hráčským kádrem počínaje, zázemím konče," libuje si Jakub Rada nad krokem, který udělal.

Trenér novou posilu chválí

I mladoboleslavský trenér Karel Jarolím si novou akvizici, kterou si mezi klokany už v průběhu loňské vyhlédl, po letní přípravě pochvaluje.

„Jakub je týmovým fotbalistou, který dokáže hru organizovat a také ji patřičně zrychlit. Právě to nám v minulosti chybělo," glosuje Radův přínos.

„Příprava se mi skutečně vydařila, takže trenérova chvála těší. Ale až sezóna ukáže, jak na tom doopravdy jsem. Pravdou ale je, že se Ščukem se mi hraje v záloze výborně, neboť on má náramné fotbalové myšlení. Vzájemně doplňujeme, jeden jistí druhého, takže i k ofenzivním výpadům můžeme vyrážet," je Rada spokojený s rolí, kterou mu kouč přidělil.

„Boleslav má důkladně propracovaný herní systém, v němž má každý svou roli a přesně stanovené úkoly. Já jsem ve středové řadě proto, abych rozděloval balóny," prozrazuje osmadvacetiletý letý záložník a netají, že už se nemůže dočkat, až je bude posílat i Milanu Barošovi, největší prázdninové posile Středočechů.

Baroš hodně pomůže

„Během EURO 2004 v Portugalsku jsem ho sledoval v televizi a teď vedle něho sedím v kabině. I to je můj splněný sen. Až se Milan uzdraví a vrátí se do sestavy, hrozně nám pomůže. Zkušenostmi i respektem, který před ním soupeři mají," je Rada přesvědčen, že Mladá Boleslav je schopna naplnit letošní vysoké ambice, s nimiž vstupuje do sezóny.

„Kádr na to máme. Důležité bude, aby si všechno sedlo a vyšel nám start do sezóny. Pak opravdu můžeme pomýšlet vysoko," připomíná Rada, že už čtvrteční prolog v kvalifikaci o Evropskou ligu s norským Strömsgodsetem bude hodně důležitý.

„Zatím jsme dostali o trenéra charakteristiku soupeřových hráčů a způsob, jakým norský protivník hraje. Až po sezení u videa budeme o Strömsgodsetu vědět víc," prozrazuje, že Skandinávci jsou pro něho i mladoboleslavské fotbalisty zatím velkou neznámou. O to důležitější bude, aby zvládli úvodní duel na domácí půdě a vytvořili si náskok pro odvetu.

„V Norsku se totiž bude hrát na umělé trávě, což může představovat jistý problém. V zimním období jsme se na ní s Bohemkou trénovali a než si na ni člověk zvykne, připadá si, jako by provozoval úplně jiný sport. Ale kouč už avizoval, že se po čtvrtečním prvním duelu přemístíme na umělku a do odvety v Norsku budeme trénovat na ní," nechal se slyšet Rada.

Reklama

Související témata:
  Leverkusen - AS Řím dnes 21 : 00
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.