Hlavní obsah

Na jaře hráli nanejvýš v Kolíně, teď je čeká v EL Marseille. Liberecké trio jen žaslo

Praha/Marseille

Raději přenocovali v hotelu přímo na letišti, protože se obávali, že by se ranní cesta Prahou mohla změnit v martyrium. I proto se objevili liberečtí fotbalisté v Ruzyni vyspalí do růžova a hlavně plni optimismu a víry, že v druhém kole základní skupiny Evropské ligy jsou schopni i na hřišti francouzského Marseille uspět a bodovat. „Respekt před soupeřem samo sebou máme, ale venku se nám na podzim daří. Proč to tedy nezkusit?“ nechal se slyšet před odletem reprezentant z řad Severočechů David Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Tomáš Koubek by měl být i v Marseille oporou svého týmu.

Článek

Fotbalový Liberec skutečně nabral pod novým trenérem Jindřichem Trpišovským na podzim formu, což dokazuje jak na domácí, tak i na evropské pohárové scéně.

Koubek: Proč se iritovat prohrou?

„Jdeme svou cestou a posun v naší hře a výkonech je patrný. Defenzíva je spolehlivější, kombinace kvalitnější, i v útoku jsme nebezpečnější, neboť si vytváříme šance. A hlavně - hráči jsou mnohem sebevědomější, než tomu bylo ještě před dvěma měsíci," ohlížel se před odletem na francouzský jih za svým dosavadním libereckým angažmá Trpišovský.

Ani první podzimní ligová prohra, kterou Liberec utrpěl v sobotním duelu s Plzní, by neměla jeho tým vykolejit. O tom je přesvědčen nejen on, ale i jeho svěřenci.

„Domácí porážka s Bragou na úvod Evropské ligy na nás také žádné stopy nezanechala a hned následující ligový zápas s Příbramí jsme vyhráli. Proč bychom se tedy měli iritovat plzeňskou prohrou?" odmítal si něco podobného připouštět brankář Tomáš Koubek.

„V Plzni jsme podali výborný výkon a domácí v některých chvílích přehrávali, takže máme sílu, abychom uspěli i v Marseille."

„Když jsme viděli na videu stadión, na němž se bude hrát, samozřejmě jsme pocítili k soupeři respekt. Ale také chuť tam něco dokázat," přidával se ke gólmanovi David Pavelka.

„I my se o tom u snídaně bavili. Ještě na jaře jsme hráli tak nanejvýš v Kolíně nebo Pardubicích a teď náš čeká Marseille a stadión, kde se bude hrát příští rok evropský šampionát," svěřoval se David Hovorka, který přišel v létě do Liberce společně s trenérem Trpišovským a dvěma spoluhráči Lukášem Bartošákem a Zdeňkem Folprechtem.

„Zapůsobil na nás nejen stadión, ale i ofenzivní síla soupeře, která je obrovská."

Hodně nečitelná sestava Marseille

Olympique Marseille figuruje po osmi kolech francouzské ligy v tabulce až na patnácté příčce s pouhými osmi body na kontě, přesto bude ve čtvrteční konfrontaci s Libercem favoritem.

„Sestava Marseille se dá dopředu těžko odhadovat, protože španělský trenér Michel s ní hodně míchá a hráči v ní rotují," povšiml si při bedlivém rozboru protivníka liberecký kouč Trpišovský.

„Musíme se proto nachystat na styl soupeřovy hry a nikoli na jednotlivce, bude třeba, abychom čtvrteční partii zvládli takticky. A také abychom neznervóznili a nepodlehli atmosféře a prostředí," připomínal, ještě než se vydal se svými svěřenci bez zraněného tria Soungole, Sackey a Luckassen, na francouzský jih.

Duel mezi Marseille a Libercem začíná ve čtvrtek od 21:05, živě jej vysílá Nova Sport 2. Na Sport.cz sledujte podrobnou on-line reportáž.

Jak skončí druhý zápas libereckých fotbalistů v Evropské lize na hřišti Marseille?
Vyhraje francouzský tým
23 %
Slovan uhraje alespoň bod
18,6 %
Liberečtí senzačně zvítězí
58,4 %
Celkem hlasovalo 2893 čtenářů.

Reklama

Související témata: