Hlavní obsah

Náš tým není jen o Aršavinovi, varuje kouč Kajratu. Skalp Alkmaaru už neřeší a chválí zálohu Sigmy

Povedl se jim husarský kousek. Fotbalisté Kajratu Almaty vyzráli v dvojzápase druhého předkola Evropské ligy na silný Alkmaar, proti Olomouci však jejich trenér Carlos Alós Ferrer tuší další těžkou lopotu. „Česká liga je kvalitnější než kazašská, je více založená na fyzičce. Ale nepřijeli jsme sem na turistiku,“ připomíná před úvodní bitvou na Andrově stadiónu.

Foto: Libor Teichmann, ČTK

Trenér Kajratu Carlos Alós Ferrer (vpravo) a tlumočník v Olomouci.

Článek

„Jsme samozřejmě moc šťastní, že jsme vyřadili kvalitní holandský tým. Ale je to už minulost a je potřeba se soustředit na přítomnost. Někdy to totiž může být ošidné. Hráči musejí zůstat nohama na zemi, aby nedošlo k podcenění. Třeba hned po Alkmaaru jsme hráli ligový zápas a jenom v něm remizovali, přitom ho měli vyhrát," říká španělský kouč ve službách Kajratu, kterého zaujala záložní řada Sigmy.

„Hlavně levá strana, třeba Šimon Falta je hodně talentovaný. Soupeř má celkově mladý tým, který hodně bojuje. Nemyslím si, že jsme výrazně zkušenější, protože v Evropě hrajeme každý rok jen pár zápasů."

Výprava Kajratu přicestovala do Česka nezvykle už v úterý a zpět se vrací v pátek. „Po poslední zkušenosti v Alkmaaru jsme se rozhodli, že zůstaneme o den déle, protože jet hned po zápase je celkem problém. Almaty je blízko Číně a máme tedy dalekou a náročnou cestu. Hráči pak dostatečně nezregenerují pro další zápas, který nás čeká už v neděli," vysvětluje Ferrer.

Kazaši dorazili do hanácké metropole se všemi oporami. Největší pozornost fanoušků poutá někdejší útočník londýnského Arsenalu Andrej Aršavin. Bývalý kapitán ruské reprezentace patří i v sedmatřiceti letech ke klíčovým postavám mužstva.

„Je opravdový profesionál. Vždycky první dorazí na trénink a jako poslední opouští hřiště. Fotbal miluje a užívá si ho. Jednou z něj bude dobrý trenér, protože hře rozumí do detailů. Je to rozdílový hráč, ale náš tým není pouze o Aršavinovi," dodal Ferrer.

Jak dopadní úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy mezi Olomoucí a Almaty?
Vyhraje Sigma
75,5 %
Utkání skončí remízou
11,7 %
Zvítězí Kajrat
12,8 %
Celkem hlasovalo 1510 čtenářů.

Reklama