Hlavní obsah

Nepřipustil výbuch slávistické radosti. Absolutně úžasné, slyší skotský veterán chválu ze všech stran

Praha

Ta hlavička byla gólová. Lukáš Masopust a nejen on coby její autor se snad už chystal radovat, ale všem vzápětí vyrazil dech Allan McGregor. Skotský matador vytáhl zázračný zákrok, o kterém se mluví. I kvůli němu dostal třeba v hodnocení listu The Sun jako jediný z hostů v prvním osmifinále Evropské ligy vysokou známku devítku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Rangers Allan McGregor během utkání se Slavií.

Článek

„Absolutně úžasné," komentoval The Sun situaci v posledních sekundách zápasu. Skóre se McGregorovou zásluhou neměnilo. Rangers si z Prahy odvezli pro ně nadějnou a pro Slavii zrádnou remízu 1:1.

Masopust to přitom lépe udělat nemohl, v posledních sekundách utkání hlavičkou poslal míč k zemi a k tyči, jenže McGregor se vrhl po míči a rukou ho nekompromisně zastavil na cestě do sítě.

O stupínek horší známku dostal Conor Goldson a střelec gólu Filip Helander. Středem pozornosti byl však McGregor.

„Přispěl k remíze velkou měrou, protože předvedl skvělý kousek," ocenil gólmana i kouč Rangers Steven Gerrard.

Jeho protějšek Jindřich Trpišovský jen poznamenal, že dlouho takový zákrok neviděl.

Na ostrovech přispěchali se srovnáním parády s legendárním momentem ze souboje gigantů. Na jedné straně Brazilce Pelého na druhé anglického brankáře Gordona Bankse na MS 1970.

„Stejný zákrok jako ten, co jsem viděl před lety," vyvolával McGregor dávné vzpomínky i u slavného Allyho McCoista v komentáři pro BT Sport. „Banksy je tím, na koho všichni teď pomyslí, snažím se nenechat unést, ale je to obtížné. Senzační zákrok."

A co na to sám McGregor, mimochodem od nadcházejícího léta prý už bez smlouvy? „Viděl jsem to trochu pozdě. Je to klasický moment. Vystrčíte ruku a doufáte, že to přes vás nepřejde."

Rušno bylo i mezi fanoušky na sítích. „Jako příznivce Celtiku mě mrzí, že je McGregor pořád tak dobrý," napsal posmutněle jeden z fandů konkurenčního glasgowského klubu.

„Není lepší gólman v Británii, než je McGregor. Nikdo se mu tu ani nepřiblíží," cituje The Sun další fanouškovskou poklonu hrdinovi večera v Edenu.

Reklama

Související témata: