Hlavní obsah

Nesmím se splést v sestavě, má jasno Uhrin před pokusem o velký obrat

Praha

Již dvakrát jejich klub v pohárech dvoubrankovou ztrátu z prvního zápasu otočil a ještě postoupil. Fotbalisté pražské Slavie teď stojí před stejnou překážkou. Minulý týden prohráli v Tallinnu 1:3, a tak ve čtvrteční večerní odvetě 2. předkola Evropské ligy mají co napravovat. „Především se nesmím splést v sestavě,“ usmívá se trenér Dušan Uhrin mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dušan Uhrin a jeho Slavia stojí před velkou výzvou.

Článek
Fotogalerie

Slavia se vrací do pohárů po sedmi letech, nejvíc zkušeností s nimi máte vy. Už jste stál před takovou situací?

Třeba s Mladou Boleslaví jsme prohrávali s Marseille a ještě postoupili. Teď chceme dokázat to samé. Především se nesmím splést v sestavě. V Tallinnu jsme nezvládli jejich klíčové hráče, co nám dali góly.

Na co jste se před odvetou nejvíc zaměřili?

Abychom neinkasovali a také dali branky. První zápas jsme nezvládli hlavně psychicky. Nastoupilo nové mužstvo, někteří se nezapracovali tak jako v přípravě. Věřím, že budeme trpěliví, to bude moc důležité. Máme nové hráče. Je prodáno hodně lístků, takže diváci je poženou. Poznají, jaká je to síla. Připravili jsme kluky na to, že pro nás jde o závažné utkání, ale je to sport. Věřím, že se poučili a první zápas hodili za hlavu. Děláme vše pro to, abychom postoupili.

Slavia Praha - Levadia Tallinn
Odveta 2. předkola fotbalové Evropské ligy. Dnes od 19:00, přímý přenos ČT sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz. První zápas: 1:3. Rozhodčí: Nicolaides - Charalambus, Georgiu (všichni Kypr).
Předpokládané sestavy - Slavia: Berkovec - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Hušbauer, Souček - Van Kessel, Barák, Zmrhal - Škoda.
Levadia: Lepmets - Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando - Kaljumäe, Antonov - Luts, Mirančuk, Kobzar - Hunt.

Obměníte výrazně sestavu?

Nějaké změny určitě budou. Souhra je moc důležitá. Pevně věřím, že třeba dopředu budeme silnější. Prošli jsme si v létě určitým obdobím nejistoty - nevěděli jsme, jestli odejdou Škoda, Zmrhal či Deli. Asi to trochu zavinilo nesehranost v Tallinnu. Nechtěli jsme původně sestavu tolik obměňovat, ale nevěděli jsme, jak to s některými hráči dopadne.

Také Škoda nakonec zůstal, k němu jste koupili nejlepšího střelce slovenské ligy Van Kessela. Věříte, že vás kanonýři k postupu dotáhnou?

Kdybych nevěřil, nepostavil bych je tam. Záleží na spoustě věcí, aby třeba záloha neztrácela míče jako venku. Nesouhra obrany taky byla vidět. Pokud jde o Van Kessela, věděli jsme, koho kupujeme. Věřím, že to ukáže. Jde jen o to, jak se zapracuje.

Nejspíš počítáte s tím, že v odvetě budete dobývat tuhou obranu, že?

Hlavně záleží na nás, jak budeme aktivní. Když jsme je nechali chvíli hrát, hned jsme inkasovali. Budou asi hrát na brejky, ale před druhým gólem také operovali tři minuty kolem našeho vápna. Byli jsme nedůrazní - a to už se nesmí stát!

Postoupí do 3. předkola Evropské ligy Slavia PRaha, nebo Levadia Tallinn?
Slavia
68,7 %
Tallinn
31,3 %
Celkem hlasovalo 2573 čtenářů.

Reklama

Související témata: