Hlavní obsah

O motivaci máme postaráno, říká liberecký Kušnír před zápasy se Slavií a Curychem

Liberec

Boje v evropských pohárech zažil fotbalový obránce Ondřej Kušnír před několika lety v dresu Sparty i vloni už v barvách libereckého Slovanu, takže v tomto směru patří k nejzkušenějším hráčům severočeského mužstva. A po vydřeném postupu přes Rigu do 3. předkola Evropské ligy cítí, že tým má do optimální formy ještě daleko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký zadák Ondřej Kušnír (vpravo) bojuje o míč s Aleksandrsem Fertovsem z Rigy.

Článek

Jak hodně jste si oddechli po čtvrteční odvetě s lotyšským soupeřem?

Upřímně řeknu, že jsme moc rádi, že zápas je už za námi. Potvrdilo se, že bude těžký i po psychické stránce, bylo to také o hlavě. Věděli jsme, že jde o klíčový vstup do pohárů a naštěstí jsme to zvládli. Kdybychom vypadli, brali bychom to jako ostudu. Dali jsme jeden potřebný gól a poděkovali jsme brankáři Přemovi Kovářovi za chycenou penaltu.

Co byste řekl o střelci vítězné branky Delargemu?

Dzon je rychlostním typem hráče. A předpokládali jsme, že by jeho dynamika mohla na soupeře platit. Předvedl pár pěkných akcí a navíc skóroval hlavou, když byl včas na správném místě.

Máte před sebou atraktivní domácí dvojboj - v neděli ligu se Slavií a ve čtvrtek 3. předkolo Evropské ligy s Curychem. Jak se těšíte?

Je to zajímavý program i pro diváky. A pro nás velká motivace. Zápasy se Slavií jsou stále sledované jako třeba se Spartou, takže o zdravé odhodlání je postaráno. Až pak začneme myslet na Curych.

Znáte sílu švýcarského týmu?

Až dosud jsme moc informací neměli. Ale už jsem se o Curychu trošku bavil s naším kapitánem Radkem Kováčem, který hrál tamní ligu za Basilej a určitě nám sdělí nějaké poznatky, jak se prosadit. Bude to silný soupeř, disponuje zkušenými hráči. Už teď víme, že výkon jako proti Rize by nám asi nestačil. Do čtvrtka máme co zlepšovat.

Reklama

Související témata: