Hlavní obsah

O motivaci není nouze. Sparta chce na Anfield Road uspět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S bilancí devíti inkasovaných gólů v posledních dvou zápasech dorazili fotbalisté Sparty na Anfield Road k odvetě osmifinále Evropské ligy. Týden stará prohra 1:5 s Liverpoolem a nedělní debakl 0:4 v Plzni ale s týmem prý nezamávaly. „Nikdo není šťastný, ale musíme jít dál,“ ujišťuje trenér Brian Priske. „Necítím nic negativního,“ přitakává útočník Jan Kuchta.

Fotbalisté Liverpoolu trénují před odvetou se Spartou.Video: sntv

 
Článek

Liverpool (od našeho zpravodaje) - Liverpool doma neprohrál už 30 soutěžních utkání v řadě. Rozdílem čtyř branek padl na Anfield Road naposledy s Evertonem v roce 1964. Letenští se ve čtvrtek pokusí o nemožné, jejich šance na postup jsou téměř nulové.

„Víme, že jsme ve velmi složité pozici. Chceme být v závěru spokojeni s výkonem na obou koncích hřiště. Nesmíme chybovat a zároveň musíme proměňovat šance, jaké jsme si vypracovali před týdnem,“ zdůrazňuje Priske.

O tom, že by úřadující český mistr nebyl správně nastavený, prý nemůže být ani řeč. „Chceme ukázat styl, jakým se prezentujeme. Hrajeme na Liverpoolu, o motivaci není ani pochyb. Stejně jako v každém duelu. Předevčírem jsme zvolili určitou taktiku, ještě ji doladíme a budeme připraveni,“ podotýká Kuchta. „Je úžasné být na tomto stadionu. Když vstoupíte na trávník, prostředí vás pohltí. Pokud ne, bylo by něco špatně,“ souhlasí Priske.

Dánský kouč se utká s anglickým gigantem posedmé v kariéře. V minulosti se The Reds postavil třikrát coby hráč Portsmouthu, dvakrát v roli kouče Midtjyllandu a jednou na lavičce Sparty. Prozatímní bilance? Pět proher, jedna remíza. Anfield zažil už dvakrát. „Už jsem starší a ne vše si dobře pamatuji. Čeká nás výborný zápas s výbornými fanoušky. Ti naši nás poženou za gólem a dobrým výsledkem,“ usmívá se.

V letadle byli také Jakub Pešek, David Pavelka nebo Asger Sörensen. Tedy hráči, kteří jsou ze zdravotních důvodů mimo hru. „Ano, nebudou připraveni. Ale patří do týmu. Poctivě trénují každý den, aby byli co nejdříve zpět. Proto jsou s námi,“ vysvětluje trenér.

S ohledem na výsledek úvodního klání na Letné se dá očekávat, že trenér Liverpoolu Jürgen Klopp hodně protočí sestavu, nejspíše nasadí velkou část mladíků, které využívá v posledních týdnech kvůli rozsáhlé marodce. Navíc v neděli hraje Liverpool čtvrtfinále FA Cupu s Manchesterem United.

„Už před prvním zápasem bylo těžké odhadnout sestavu soupeře a to samé platí teď. Chtějí udělat vše pro to, aby před domácím publikem zvítězili,“ komentuje Priske. Zápas začíná ve 21:00 středoevropského času.

Jak skončí odvetný zápas Sparty v Evropské lize na stadionu Liverpoolu?
Debaklem Sparty
56,8 %
Těsnou porážkou Sparty
23,4 %
Remízou
5,5 %
Výhrou Sparty, která však českému mistrovi nebude stačit na postup
4,9 %
Vysokou výhrou Sparty, která českému mistrovi zajistí postup
9,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3725 čtenářů.

Reklama