Hlavní obsah

Obavy z Římanů? Není důvod, tvrdí Kozáčik a rád by si zopakoval Neapol

Řím

Dvaatřicetiletý gólman Matúš Kozáčik pamatuje už hodně. S fotbalisty Viktorie Plzeň nejen tři mistrovské tituly, ale i slavné vítězství 3:0 v únoru 2013 v Neapoli v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský brankář Matúš Kozáčik.

Článek

Jak na ten zápas vzpomínáte?

Pamatuji si ho velmi dobře, v Neapoli to tenkrát bylo skvělé. Povedlo se nám vyhrát tam i vzápětí doma v odvetě na Viktorce. Vyzkoušeli jsme si to a víme, že italský tým je sice nepříjemným a těžkým soupeřem, ale hrát se s ním určitě dá. V Římě se mi to vybavilo o to víc. Myslím si, že můžeme uspět i proti AS. Neapol bych si ve čtvrtek na římském Olympijském stadiónu rád zopakoval.

Takže žádné obavy? Těšíte se hodně?

Proč obavy? Není k nim důvod. Samozřejmě se těším, takové zápasy jsou pro hráče svátek. Čeká nás velký evropský tým. My jsme se dobře připravili a věřím, že utkání zvládneme, to znamená, že budeme bodovat.

Pořád máte postup ve svých rukou...

To je velice důležité. Pořád máme o co hrát, i když nás čeká velice těžký soupeř. Už mnohokrát jsme se přesvědčili, že hrát se dá s každým. Půjdeme do utkání s tím, aby šance na postup žila i před posledním prosincovým duelem doma s Austrií Vídeň.

Doma jste s Římany odehráli velmi dobrý zápas, byť vás remíza nepotěšila. Co by na domácí mělo platit?

Mají v mužstvu velká jména a kvalitu. Bude záležet i na nich, jak k utkání přistoupí, když jim k postupu stačí remíza. My musíme hrát naplno, pohlídat si jejich ofenzívu, která je hodně nebezpečná, a sami bychom měli dokázat udeřit a využít šance. Moc jich asi nebude.

Kvůli zranění nebude hrát Totti, kdo z dalších římských hráčů pro vás znamená největší nebezpečí?

Je jich víc, především Džeko a De Rossi. Mají široký a kvalitní kádr. Naše síla by měla být v kolektivním výkonu, dobré taktice a schopnosti uplatnit přednosti, které máme.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi AS Řím a Plzní?
Vyhraje AS Řím
44,2 %
Utkání skončí remízou
10 %
Zvítězí Plzeň
45,8 %
Celkem hlasovalo 1812 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.