Hlavní obsah

Odměna za statečnost. Bořil je v ideální sestavě týdne Evropské ligy

Glasgow/Praha
Aktualizováno

Odměna nejen za postup, ale také za statečnost a odolnost, kterou museli sešívaní při cestě do čtvrtfinále ve Skotsku prokázat. Kapitán fotbalistů pražské Slavie Jan Bořil se za výkon na půdě Rangers dostal do ideální sestavy týdne Evropské ligy. „Říkali jsme si, že odvetu musíme zvládnout v hlavě. Bylo to o ní a bylo to vidět. Zaslouženě jsme vyhráli,“ pochvaluje si český reprezentant, který se už může těšit na Arsenal v dalším kole.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Slávista Jan Bořil v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers.

Článek

Druhý poločas se změnil v surovou bitvu. Frustrovaní Jezdci dohrávali bez dvou vyloučených Kemara Roofeho a Leona Baloguna. Otřesený a zmordovaný brankář Ondřej Kolář utrpěl po Roofeho faulu zlomeninu v obličeji.

„Zápas nás dost bolel, hodně nás kopali. Nepříjemné, ale všechno jsme ustáli a zaslouženě postoupili. Od začátku bylo znát, že po nás půjdou, dokonce nám to na hřišti i říkali," popsal kapitán Jan Bořil v rozhovoru pro ČT sport.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Pod postupovou výhru 2:0 se podepsal asistencí na vítězný Olayinkův gól.

„Piluju to každý trénink. Mám lepší levačku než pravačku, kterou neumím moc centrovat. Řídím se tím, že když nevíš, co s balonem, kopni ho dopředu. Tak jsem míč kopl do vápna a Olie se krásně hlavou trefil. Zaplaťpánbůh," pochvaluje si Bořil.

Pro čtvrtfinále se chtěl do třetice vrátit na Ostrovy. Los ho vyslyšel, Slavii čeká slavný Arsenal.

Sestava týdne Evropské ligy:
Dominik Livakovič (Dinamo Záhřeb) - Kévin Théophile-Catherine (Dinamo Záhřeb), Sokratis Papastathopoulos (Olympiacos), Lisandro Martínez (Ajax), Jan Bořil (Slavia Praha) - Mislav Oršić (Dinamo Záhřeb), Dani Parejo (Villarreal), Paul Pogba (Manchester United), Alfonso Pedraza (Villarreal) - Borja Mayoral (AS Řím), Gerard Moreno (Villarreal).
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: