Hlavní obsah

Ohromný úspěch, radoval se po výhře nad Spartou Lecjaks a přeje si Liverpool

Bern

Splnil se mu velký fotbalový sen. Obránce Jan Lecjaks postoupil s Young Boys Bern do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy. Sparta na umělé trávě stadiónu Stade de Suisse ve čtvrtek prohrála 0:2 a český bek měl na triumfu švýcarského celku velkou zásluhu.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Fotbalisté Young Boys Bern slaví vítězství nad Spartou a postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Jak si užíváte postupu?

Ohromný úspěch! V kabině vládne nadšení, užili jsme si to i s fanoušky.

Zakřičeli jste si?

Kdepak. Žádné pokřiky, které jsou zvykem v Čechách, tady nejsou. Podáme si ruce a radujeme se. Udělali jsme si předčasné, ale o to hezčí Vánoce.

Byl z vašeho pohledu Bern lepší než Sparta?

Podle mě jsme Spartu přehráli a vyhráli zaslouženě. Měli jsme víc šancí. Už se Slovanem Bratislava a hlavně s Neapolí jsme ukázali, že jsme doma skoro neporazitelní. Všechny tři soupeře ve skupině jsme porazili.

Ale Sparta také zlobila...

Sparta si také nějaké vytvořila, ale podržel nás gólman Mvogo. Po penaltě, z níž jsme šli do vedení, jsme se víc soustředili na obranu. Sparta nás zatlačila a my jsme hráli na brejky. Po jednom z nich jsme dali druhý gól a definitivně jsme se uklidnili.

Oddechli jste si, že nenastoupil David Lafata?

Byl jsem přesvědčený, že nenastoupí. Trenérům jsem to říkal, že hrát nebude. Podle toho, co jsem četl, tomu vše nasvědčovalo. My jsme se na něj sice připravovali, ale bylo pro nás lepší, že nehrál. Je to výborný střelec, navíc kapitán a osobnost Sparty. Takový hráč vždycky schází.

Už máte vybraného soupeře pro jarní fázi Evropské ligy?

V kabině jsme ještě soupeře pro jarní vyřazovací část nevybírali. Uvidíme v pondělí, koho dostaneme. Když by to byl někdo hratelný, přes koho bychom postoupili, bylo by to super. Já bych sám docela bral Liverpool. Už jsem proti němu hrál, je to hodně atraktivní soupeř.

Jak dopadnou Young Boys v jarních vyřazovacích bojích Evropské ligy?
Skončí hned v 1. kole vyřazovací části
73 %
Postoupí do osmifinále
15,6 %
Proniknou do čtvrtfinále
2 %
Probojují se semifinále
1,4 %
Zahrají si finále
2 %
Letošní ročník Evropské ligy vyhrají
6 %
Celkem hlasovalo 6071 čtenářů.

Reklama

Související témata: