Hlavní obsah

Olomouc si hodlá postup přes Aberdeen pohlídat

OLOMOUC

Postup do čtvrtého předkola Evropského poháru by měl být pro Olomouc jasnou záležitostí. V úvodním utkání na půdě skotského soupeře totiž Hanáci překvapili celou Evropu, když tamní celek vyprovodili výpraskem 5:1. Do odvetného utkání, které bude v on-line reportáži přenášet i Sport.cz, tak nastupují v jasné pozici favorita na další účast v soutěži.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Daniel Rossi z Olomouce (vlevo) se raduje s Rudolfem Otepkou z branky.

Článek

Pro Olomouc hovoří kromě výborného výsledku z prvního měření sil také několik dalších skutečností. Ještě žádnému skotskému týmu se totiž nedokázalo na české půdě zvítězit a co víc, v historii Poháru UEFA, který je předchůdcem Evropské ligy, se ještě žádnému týmu nepodařilo postoupit po úvodní prohře 1:5.

„Jsme zatím jen v přestávce mezi dvěma poločasy. Ten první nám sice vyšel, ale nesmíme polevit a pracovat stejně zodpovědně. Odpovídat tomu bude i základní jedenáctka,“ mírní nadšení kouč domácího celku Zdeněk Psotka. „Ostrovní kluby nemají ve zvyku žádný zápas jen tak vypustit,“ pokračoval ve varování před podceněním lodivod Moravanů.

Kouč skotského mužstva Mark McGhee si velké šance na postup nedělá, rád by však na Andrově stadiónu napravil reputaci svého týmu. „Chceme odehrát důstojný zápas, abychom se pak ve Skotsku zase nemuseli schovávat před lidmi,“ vyprávěl s nadsázkou.

Většině zúčastněných už je však jasné, že by se musel stát fotbalový zázrak, aby Olomouci Aberdeen vyrval z rukou postupové karty. „Podle mě je rozhodnuto. Trenér nás samozřejmě nabádá k tomu, abychom takovým myšlenkám nepodléhali, abychom je nepodcenili. Ale postup nám už neuteče, jsem o tom přesvědčen,“ říkal útočník Michal Ordoš.

Zápas v začíná na olomouckém stadiónu ve 20 hodin. Řídit ho bude německá trojice sudích v čele s hlavním Michaelem Weinerem. Zápas vysílá ČT 4 Sport. Sledovat jej můžete také v on-line reportáži na Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Bajer, Hořava - Janotka, Otepka, Hubník - Ordoš.
Aberdeen: Langfield - Crawford, Foster, McDonald, Mulgrew - Miller, Duff, Kerr, Considine - Paton, Aluko.

Reklama

Související témata: