Hlavní obsah

Ošklivé scény v ulicích. Němečtí ultras se střetli s fanoušky West Hamu

Ani přeložení zápasu osmifinále Evropské ligy mezi Betisem a Frankfurtem o 24 hodin vpřed ke klidu a míru ve španělských ulicích nevedlo. Na jednom místě se tak téměř současně ocitli radikální fanoušci Eintrachtu s příznivci West Hamu, kteří naopak přicestovali do Španělska o den dříve na zápas svých oblíbenců se Sevillou (čtvrtek 10.3. od 18:45) v rámci stejné fáze EL. K násilnému střetu obou táborů došlo v noci ze středy na čtvrtek.

Foto: @KorrectSports, Twitter

V ulicích Sevilly se střetli fanoušci Hammers s příznivci Eintrachtu.

Článek

Příznivci anglického West Hamu přicestovali do Sevilly na zápas osmifinále Evropské ligy s předstihem a ve středu v noci si užívali v jednom z místních barů. Jenže nedaleko od nich právě skončil zápas mezi domácím Betisem a Frankfurtem, který ovládli hosté poměrem 2:1.

Cenný skalp Betisu pořádně rozpumpoval radikální fanoušky německého týmu, kteří poté vyrazili do ulic slavit. Když spatřili skupinu příznivců Kladivářů, koordinovaně na ně ve velké skupině vyběhli s obřími dřevěnými holemi v rukou.

Angličtí fanoušci se však nenechali zastrašit a začali po nich házet lahve a půllitry. Střet je zachycen na několika videích, která kolují po sociálních sítích. Zatím není jasné, co výtržnosti přesně vyvolalo. Usměrňovat oba tábory však musela nakonec až policie.

Reklama

Související témata: