Hlavní obsah

Penalta pro Arsenal? Obrovská chyba rozhodčích, zuří trenér Villarrealu

Madrid/Praha

Prohrávali už 0:2, hráli o deseti bez vyloučeného Ceballose a čelili dalším šancím rozjetého Villarrealu. Fotbalisté Arsenalu, přemožitelé pražské Slavie ve čtvrtfinále Evropské ligy, byli ve čtvrtečním úvodním semifinále soutěže zralí na ručník. Ale přišla 71. minuta, nařízenou penaltu proměnil Pépé a londýnský klub redukoval prohru na konečných 1:2. Vzhledem k vývoji zápasu před odvetou příští týden na Emirates Stadium na velmi přijatelný výsledek.

Foto: Profimedia.cz

Bukayo Saka (vlevo) z Arsenalu v souboji s Manu Triguerosem z Villarrealu.

Článek

Zatímco německý brankář ve službách anglického celku Bernd Leno byl v neustálé permanenci, jeho spoluhráči na branku domácího týmu nevystřelili během úvodní půle ani jednou. Villarreal pokračoval v tlaku i po změně stran a ten ještě narostl poté, co Dani Ceballos viděl v 57. minutě druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Jenomže Gerard Moreno dvě další vyložené příležitosti neproměnil a přišel trest.

Sudí Artur Días nařídil penaltu poté, co rozhodl, že Manuel Trigueros zastavil v rohu pokutového území pronikajícího Bukaya Saku nedovoleně, přestože se zdálo, že Saka v šestnáctce sám přepadl přes Triguerosovu nohu. A Pépé nabízenou příležitostí nepohrdl. Vůbec první střelou, kterou Arsenal vyslal v průběhu duelu na branku, dal výsledku konečnou podobu. Výrok sudího však pořádně rozčílil trenéra domácích Unaie Emeryho.

„Tohle a penalta? V žádném případě! Když jsem si to pustil, tak jsem si řekl: 'Proboha, jak mohl tohle odpískat?´ Byla to obrovská chyba rozhodčích. Když není na zápase VAR, tak můžete udělat chybu, ale s videem nejde chybovat dvakrát. Pokud to není jasná penalta, tak to měl jít rozhodčí zkontrolovat," zlobil se po zápase kouč, který vedl Arsenal od května roku 2018 do listopadu 2019, než ho vystřídal krajan a současný lodivod Gunners Mikel Arteta.

„Zasloužili jsme si vyhrát větším rozdílem, měli jsme řadu možností dát třetí gól. Nepovedlo se, ale i v odvetě budeme hrát útočně a s cílem diktovat tempo a vstřelit alespoň jednu branku," nastínil plány Emery.

Kouč Arsenalu Arteta vyzdvihl cennou branku na hřišti soupeře. "Dává nám víru, že pokud v domácí odvetě uděláme věci správně a budeme hrát na naší úrovni, můžeme Villarreal porazit," řekl pro klubový web. Jinak byl z porážky a hlavně první půle zklamaný. "Měli jsme určité problémy. To, že jsme inkasovali už v deváté minutě, nás ovlivnilo. Ve druhém poločase jsme se vrátili do zápasu a Aubameyang na konci mohl vyrovnat, ale i tak jsme stále ve hře," dodal bývalý španělský záložník.

Nařídil rozhodčí penaltu pro Arsenal správně?
ano
7,6 %
ne
92,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4372 čtenářů.

Reklama

Související témata: