Hlavní obsah

Plzeň se odpoledne pochlubila: Také na Neapol je vyprodáno!

Vyprodané hlediště požene fotbalisty Plzně v domácím souboji s Neapolí. Odvetný duel vyřazovací části Evropské ligy s aktuálně druhým týmem italské Série A bude Doosan Arena hostit ve čtvrtek 21. února od 21:05. Poslední vstupenky zmizely z pokladen ve Štruncových sadech v brzkém čtvrtečním odpoledni. Již v pondělí oznámila Sparta, že také její domácí duel s Chelsea (14. února) je vyprodán.

Foto: ČTK/AP

Nejlepší střelec italské ligy Edinson Cavani se s Neapolí představí ve vyprodané plzeňské aréně.

Článek

Atraktivní soupeři táhnou. Nejprve se na vyprodaném stadiónu představí Sparta proti Chelsea, o týden později pak Plzeň v odvetě s Neapolí.

„Prodej proběhl bez problémů. Jsme spokojení s tím, že vyprodané ochozy můžeme ohlásit tři týdny před samotným zápasem. Fanoušci měli na nákup dostatek času, většinu kapacity si navíc již v prvním týdnu prodeje rozebrali držitelé permanentek," zhodnotil průběh prodeje tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

„Věříme, že atmosféra bude minimálně srovnatelná s tou, která ve Štruncových sadech panovala při posledním duelu základní skupiny proti Atlétiku Madrid. Dle našich zpráv dorazí také několik stovek příznivců soupeře a konečná návštěva se tak bude blížit plné kapacitě ve výši 11 700 fanoušků," avizuje Pillár.

Vstupenky do Neapole se budou prodávat od pondělí

V pondělí 4. února pak Viktoria začne prodávat vstupenky také na první zápas v Neapoli. Plzeň obdržela od týmu z Apeninského poloostrova tisíc vstupenek, které budou distribuovány pouze na pokladnách ve Štruncových sadech. Fanoušci budou mít možnost platit jak v eurech (14 euro/lístek), tak v korunách (350 Kč/lístek). Platba je již tradičně možná pouze v hotovosti. Pokladny budou otevřeny každý všední den v době 9–17 hodin a o víkendu 10–15 hodin.

Všechny vstupenky do sektoru hostujících fanoušků musí být z nařízení UEFA a především pak na základě platných italských zákonů vydávány na jméno, nakupující tak vedle svého občanského průkazu nebo cestovního pasu musí mít k dispozici také okopírované osobní doklady svých přátel, pro které budou vstupenky pořizovat. Lístek zkrátka bude vydáván pouze na občanský průkaz, cestovní pas nebo jejich scany (tištěné kopie).

„V tomto případě jsou přísná bezpečnostní opatření především výsledkem platné italské legislativy, která je v těchto ohledech absolutně nekompromisní. Samotní zástupci soupeře nás informovali o tom, že hostující příznivci budou přecházet přes tři bezpečnostní stanoviště, na každém z nich mohou být vyzváni k předložení dokladu totožnosti a kontrolováni dle dodaných seznamů. Pokud se nebudou data v osobních dokladech shodovat s údaji v seznamech, nebudou fanoušci na stadión vpuštěni," upozorňuje Pillár.

Poslední den, kdy fanoušci budou mít možnost zajistit si vstupenku na venkovní utkání, je pondělí 11. února. Po tomto datu bude prodej vstupenek do Neapole uzavřen.

Reklama

Související témata: