Hlavní obsah

Porcelánový prasata či sombrero pro trenéra! I takové jsou liberecké motivy před bitvou podzimu

Liberec

Posledních ostrých devadesát minut před zimní přestávkou čeká na fotbalisty Liberce ve čtvrtek večer na domácím stadiónu, kde budou v bitvě s Marseille usilovat o postup do jarní fáze Evropské ligy. Pouze vítězství v zápase od 19 hodin garantuje Severočechům cestu ze skupiny F. Jak se borci svěřenci trenéra Trpišovského na bitvu podzimu chystali?

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci před zápasem Evropské ligy s Marseille.

Článek

„Hlavně jsem se snažil kluky přesvědčit, že je třeba být v klidu. Pro nás jde o zápas za odměnu, už jsme všechny podzimní cíle splnili," připomínal Trpišovský, že po peripetiích se záchranou v průběhu jara bylo podzimní tažení ligou, domácím pohárem i Evropskou ligou vysoce nad plán. Nemluvě o pětadevadesáti miliónech, kterou už hráči na mezinárodní scéně pro klub vydělali. Přičemž dalších třicet milionů je ve hře při čtvrtečním večerním duelu.

Po nedělní vítězné ligové bitvě se Slavií (2:1) měli největší porci práce lékaři, maséři a fyzioterapeuti, kteří se snažili dát dohromady zdecimovaný kádr Severočechů. „Kabina se díky jejich práci zaplnila. Šrámy zůstávají, ale do posledního zápasu jsou připraveni jít kromě dlouhodobých marodů všichni," líčil Trpišovský, že Jefremov, Švejdík, Šural i Folprecht budou k dispozici, a tak budou chybět jen dlouhodobí marodi Soungole, Luckasen a Sackey. A pochopitelně vykartovaný obránce Pokorný.

Zbytek kádru po středečním podvečerním tréninku na druhé ploše rezervní libereckého areálu zamířil tradičně na předzápasové soustředění. A francouzští žurnalisté byli paf z toho, v jak uvolněné atmosféře trénink Liberce proběhl, což ostatně dokumentovali i zástupci Severočechů při oficiální předzápasové tiskové konferenci. „Tohle je David Havelka," představoval trenér Trpišovský s úsměvem kapitána svojí družiny.

Ve čtvrtek dopoledne pak trenér Liberce v rámci technickotaktické porady hráčům pustí speciální motivační video. „Zachycuje nejdůležitější momenty sezóny. Cestu Evropou až k zápasu s Marseille. Okamžiky velkého úsilí i krásných okamžiků po zápasech," lehce přibližuje náplň sestříhaných obrázků Trpišovský.

Jako podtext bude znít muzika od AC/DC či Kabátů, jejichž skladby Hells Bells, respektive Porcelánový prasata vyprovodí borce Slovanu následně podle tradice z šatny do poslední bitvy podzimu.

Kromě slávy a finančních odměn bude ve hře i speciální týmová sázka. „Už za postup z předkol do skupiny bylo domluvené, že trenér povede zápas na Slovácko v sombreru. Jenže tehdy jsme nechtěli nikoho dráždit, protože naše výsledky trošku kolísaly, tak jsme od všeho raději ustoupili. Ale myslím, že nadešel čas vše oživit," smál se kapitán Severočechů David Pavelka. „Mám pro kluky nachystané ještě něco lepšího za případný postup. Ale zatím to zůstane v kabině," ujistil Trpišovský, že v případě úspěchu se jeho svěřenci mohou pobavit na jeho účet.

Reklama

  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen