Hlavní obsah

Potřebujeme Koláře se sebevědomím před minelou proti Ferencvárosi, říká Trpišovský

Praha

Dvě střely mezi tyče, dva inkasované góly. Ondřej Kolář v brance Slavie Praha neprožil při čtvrtečním úvodním souboji play off Evropské ligy proti Legii Varšava právě snový večer. Při první trefě polského klubu navíc jeho vyběhnutí nepůsobilo zrovna jistě. Však jej také Emreli snadno přehodil. A konečná remíza 2:2 tak nese vydatnou měrou i Kolářův podpis.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář

Článek

Projevuje se na rozpoložení šestadvacetiletého gólmana chyba z úvodního duelu 3. předkola Ligy mistrů na půdě Ferencvárose Budapešť, kdy malá domů od Kačaraby přeskočila minutu před pauzou kopačku brankáře Pražanů a odstartovala tak zmar jejich snu o nejprestižnější klubové soutěži Evropy?

„Gól, který inkasoval, by zanechal stopy na každém. Cítí se za tu situaci hodně odpovědný. A špatně to prožívá. Snažíme se ho podpořit, protože ve Slavii něco dokázal a pro klub odvedl kus práce. Platí, že vyhráváme i prohráváme společně. Proto s ním intenzivně pracujeme, abychom mu pomohli a jeho sebevědomí se vrátilo na dřívější úroveň," vykládal Jindřich Trpišovský, trenér Slavie, po remízovém utkání proti Legii Varšava.

„Před prvním gólem Emreliho jsme se lacino zbavili míče a nebyli jsme zajištění. A druhá branka Legie? Bylo umění to trefit," rekapituloval dva inkasované góly Trpišovský. „V zápase nebylo moc situací, kdy by mohl týmu pomoci. Nebylo mnoho chytatelných střel," posteskl si Trpišovský, že Kolář nedostal příležitost, aby spoluhráče a zejména sebe přesvědčil, že ze svého umění pranic neztratil.

Potřebujeme, aby se zapojoval do hry, ví Trpišovský

„Jeho nepohoda se nejvíce projevuje ve hře nohama. Zapojuje se totiž méně než v minulosti. Potřebujeme ho zpátky sebevědomého, aby nám v rozehrávce pomohl jako dříve. Jakmile se totiž Ondra nezapojuje do hry, tak nás snadněji soupeř dostupuje. A my postupnou rozehrávku potřebujeme. Nejsme tým, který chce hrát dlouhé nakopávané míče na hrot," krčil rameny Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust ze Slavie Praha oslavuje se spoluhráči gól na 2:2

Souvisí trable muže, o něhož se před pár měsíci zajímaly velkokluby ze západní Evropy, se zraněním z březnového utkání Evropské ligy? Tehdy Kolářovi útočník Glasgow Rangers Kemar Roofe kopem kung fu způsobil zlomeninu lebeční kosti, otřes mozku a tržné rány v obličeji.

„Je fakt, že problémy Ondru provází. V létě během přípravy dostal míčem přesně do stejného místa. Podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, na týden vypadl z přípravy. Ale kdyby nebyl stoprocentně zdravotně či kondičně připravený, tak ho vůbec do zápasu nenominujeme," ujišťoval Trpišovský, že člen reprezentačního kádru se připravuje bez omezení.

Šance pro Mandouse?

Současně však šéf lavičky pražské Slavie nevyloučil, že už brzy dostane příležitost mezi tyčemi červenobílého týmu brankář Ales Mandous, který jako reprezentační trojka absolvoval letní mistrovství Evropy, a pak zamířil coby posila z Olomouce do Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie mezi hráči Legie, vlevo Mateusz Wieteska a vpravo Maik Nawrocki.

„V tréninku vypadá výborně," chválil Trpišovský devětadvacetiletého náhradníka. „Zvyká si na věci jako je hra za obranou, vysoké postavení, rozehrávku. Ale ještě neodehrál ani minutu, takže jde o hodně citlivou záležitost," krčil rameny Trpišovský.

„U brankáře je adaptace nejdelší a nejsložitější. A protože zatím neodehrál ani minutu, musíme jeho debut správně načasovat," vysvětloval Trpišovský.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen