Hlavní obsah

Před Plzní stojí velká výzva: potopit Žlutou ponorku

Villarreal

Přezdívá se mu Žlutá ponorka a v posledních týdnech ladně proplouvá španělskou ligou, i giganty Barcelonu s Realem Madrid nechává za zádí. Na fotbalisty Plzně čeká ve čtvrtek večer obrovská výzva: na stadiónu El Madrigal se v zápase skupiny Evropské ligy postaví Villarrealu, lídrovi španělské nejvyšší soutěže.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští fotbalisté František Rajtoral (vlevo) a Milan Petržela se radují z gólu.

Článek

„Zápas bereme jako konfrontaci s evropským fotbalem, kterou hráči potřebují. Tato utkání nás posouvají dál. Ať to dopadne jakkoli, Villarreal má vysokou kvalitu, ale my mu tu roli budeme chtít ztížit. Uvidíme, co z toho vznikne," řekl trenér Karel Krejčí.

Od jeho příchodu Viktoria výhradně vítězí, sobotní triumf nad Libercem byl osmým v řadě při celkovém skóre 18:1. Tentokrát však na roli favorita musí zapomenout, tím je jednoznačně Villarreal. Klub ze stejnojmenného městečka poblíž Valencie, který na jaře 2006 došel až do semifinále Ligy mistrů. „Budu spokojený, když předvedeme výkon na úrovni a budeme moct ze hřiště odejít se vztyčenou hlavou," podotkl obránce František Rajtoral.

Po včerejším příletu do Španělska byli viktoriáni jedinými pasažéry provinčního letiště v nedalekém Castellón de la Plana, ze speciálu šli šouravým krokem do letištní haly, která byla zcela prázdná. Dnes večer však zažijí „žluté peklo", jež umí nachystat fanoušci na pětadvacetitisícovém El Madrigalu.

Horváth: Když nás přejedou, zatleskáme jim

Zatímco Plzeň v úvodním zápase porazila 2:0 Dinamo Minsk, Villarreal prohrál ve Vídni s Rapidem 1:2. O to víc si dá dnes záležet. Kouč Marcelino naznačil, že nasadí nejsilnější sestavu. „Jejich výsledky nejsou náhodné, ovšem nevidím důvod, proč bychom si to s nimi neměli rozdat. Když nás přejedou, zatleskáme jim," uvedl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth.

Viktorii budou chybět zranění Ondřej Vaněk a Jan Holenda. S týmem naopak odcestoval i stoper Jan Baránek, jenž ve víkendovém utkání s Libercem utrpěl otřes mozku, a také Daniel Kolář, který po operaci lícní kosti může nastoupit v ochranné masce.

Jak dopadne čtvrteční duel plzeňských fotbalistů v EL na hřišti Villarrealu?
Zvítězí Žlutá ponorka
38,1 %
Nerozhodně
18,8 %
Vyhraje Viktoria
43,1 %
Celkem hlasovalo 12772 čtenářů.

Reklama

Související témata: