Hlavní obsah

Připadal jsem si, jako bych byl na hřišti poprvé, smutnil plzeňský Baránek

Plzeň

Byl psychicky zlomený. Oči se mu leskly, na otázky novinářů odpovídal tichým hlasem. Obránce Plzně Jan Baránek se však po nevydařeném utkání Evropské ligy s Astrou Giurgiu (1:2) za nic neskrýval, věci nazval pravými jmény. „Bylo to hrozný,“ pronesl stoper Viktorie, který se hrubkou v rozehrávce podílel na druhém gólu rumunského šampióna.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Denis Alibec z Astry (druhý zprava) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů. Vpředu Jan Baránek z Viktorie Plzeň

Článek

Baránek ve čtvrtečním utkání v Doosan Aréně nahradil zraněného kapitána Romana Hubníka.

Nerozehranost po měsíční pauze, zaviněné menším zákrokem v koleni, však na něm byla patrná. „Kvůli zranění to však nebylo. Nehrál jsem přes měsíc, to však není taková doba, abych podal takový výkon. Nevím, co k tomu říct. Fotbal je prostě takový, jednou jste nahoře, jednou dole," prohlásil Baránek.

Po utkání se v něm mísily výhradně negativní pocity. Vědomí hrubé chyby, která přispěla k pádu, bylo silné. „Bylo to hrozný. Připadal jsem si, jako bych byl na hřišti poprvé," kroutil hlavou.

Triviální chyby

V inkriminovaný moment okopíroval zaváhání Davida Limberského z prvního poločasu, po němž Rumuni vstřelili první gól. „Snažili jsme se míče rozehrávat zezadu. Soupeř byl na nás nachystaný a potrestal nás. Byly to triviální individuální chyby," povzdechl si 23letý obránce.

Západočeši jsou po třech kolech ve skupině E poslední, postupové šance na účast v jarní fázi soutěže jsou slabé. „Pokud dvakrát ztratíte doma, je to pak už těžké. Ovšem je za námi teprve polovina skupiny, stát se může všechno. Byl to zápas blbec, musíme se z toho oklepat a poučit. A za čtrnáct dnů v Rumunsku podat daleko lepší výkon," uvedl Baránek.

Pokud to Západočeši myslí vážně s obhajobou mistrovského titulu, budou se muset rapidně zlepšit už v neděli, kdy v ligovém šlágru přivítají pražskou Spartu. Nepoznamená je porážka s Astrou? „Věřím, že vliv mít nebude. Tohle byla Evropská liga, v neděli půjde o českou," dodal Baránek.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen