Hlavní obsah

Pro postup představuje prohra obrovskou komplikaci, lamentoval zklamaný Trpišovský

Liberec

Mrzutý až běda byl po čtvrteční domácí konfrontaci s PAOK Soluň liberecký trenér Jindřich Trpišovský. Severočeští fotbalisté doma řeckému sokovi podlehli v Evropské lize i přes herní převahu (1:2) a po dvou kolech mají ve skupině J pouze bod. „Na stupnici od jedné do deseti bych zklamání vyjádřil číslem deset. Zatím je to pro nás hodně hořká skupina,“ lamentoval trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Článek
Fotogalerie

Do zápasu jste nastoupili po šestidenní karanténě, kterou na mužstvo uvalil krajský hygienik a tudíž po jen jediném společném tréninku. Projevila se negativně střevní viróza, která mužstvo postihla v předešlých dvou týdnech?

Klobouk dolů před hráči. Z fyzického hlediska odvedli kluci maximum. Každopádně naše střídání byla nucená, pět hráčů dohrálo v totálním vyčerpání. V závěru bylo na pohybu kluků vidět, že už v nich více není. Posledních patnáct minut nám síly chyběly. Každopádně kluci šli za hranici nasazení, jejich výkon byl obdivuhodný.

Inkasovali jste osm minut před koncem. Přičítáte tedy prohru právě viróze, respektive chybějícímu fyzickému fondu?

Ne, byť je faktem, že místo nuceně střídaného Bartošáka se na místo levého obránce stáhnul Sýkora, přes něhož se prosadil hlavičkující Athanasiadis. Rozhodující byla efektivita. Soupeř skóroval z penalty, po obrátce měl dvě střely z dálky a jednu gólovou příležitost, kterou využil. Kvalita ve finální fázi byla na straně Soluně obrovská. V tom byl největší rozdíl.

Zřejmě se Soluní byste se měli přetahovat o druhé postupové místo ze skupiny. Zkomplikovala domácí prohra vyhlídky Liberce na účast v jarních bojích?

Já doufám, že se bude hrát do posledního kola o postup. Ztrácet tři body po dvou kolech nás staví do složité situace. Ale bude to o naší hře, naší efektivitě. Nicméně inkasovaný gól a nulový zisk ze čtvrtečního zápasu představuje směrem k postupu velkou komplikaci.

Zamlouval se vám výkon Sýkory, který sice na první gól přihrál, ale pak vyrobil pokutový kop a v závěru právě on neuhlídal Athanasiadise, byť ten dostal ideální míč?

Honzův výkon byl dobrý. Prvnímu inkasovanému gólu předcházely dva útočné fauly právě na Sýkoru, pak to měl hodně složité. K naší smůle zahrál v pádu rukou, což nemohl ovlivnit. Při druhé brance Soluně udělal Ekpai dvě hrubé chyby a vystavil Sýkoru do složité situace.

Už v neděli vás čeká další utkání. V tuzemské nejvyšší soutěži nastoupíte proti Teplicím. Bude složité mužstvo připravit?

Doma chceme vyhrát, protože musíme zlepšit naši bilanci. Budeme počítat zraněné a také mám strach, aby se nevrátily některým klukům teploty, protože ještě nebyli stoprocentně fit. Teplice navíc venku hrají dobře, mají vysoké hráče a jejich styl nám nesedí. Každopádně před reprezentační přestávkou se musíme vyždímat a vybojovat vítězství.

O vaše služby se zajímá pražské Sparta. Budete ještě v neděli na lavičce Liberce?

Ano, budu.

Reklama