Hlavní obsah

Procházka si z kapitánské pásky hlavu nedělá. Nevidím rozdíl mezi naší a Evropskou ligou, tvrdí

Plzeň

Poprvé povede Plzeň na evropské pohárové scéně s kapitánskou páskou, ale hlavu si z toho Václav Procházka rozhodně nedělá. „Nevidím rozdíl v tom, jestli ji navlékám v naší lize, nebo Evropské lize,“ ujišťoval před konfrontací s Dinamem Minsk. Právě tímto duelem totiž začíná putování Západočechů základní skupinou Evropské ligy.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Na tréninku plzeňských fotbalistů před zápasem s Minskem nechyběla dobrá nálada.

Článek
Fotogalerie

Středeční trénink Plzně před utkáním s Minskem.

Minsk je považován za největšího outsidera vaší skupiny, takže by mělo jít jen o soupeře na zahřátí před dalšími zápasy...

Tak to si tedy nemyslím. Je to klub, který má velké finanční možnosti, takže nakoupil po Evropě spoustu dobrých hráčů. A doma si dal za cíl sebrat titul Borisovu a vrátit ho do hlavního města. Nic lehkého nás nečeká.

Říkáte, že Minsk není outsiderem. Jaká je tedy podle vás konstelace ve skupině?

Největším favoritem je španělský Villarreal, zatímco tři zbývající mužstva se budou prát o druhou postupovou příčku. Proto musíme vstoupit do skupiny vítězně a získat tři body. Na prvním utkání hodně záleží.

Narazil jste na Villarreal, s nímž máte osobní zkušenosti. Ještě v době angažmá v Mladé Boleslavi jste se s ním na evropské scéně potkal.

Jenže to už je několik let zpátky, takže se nedá srovnávat Villarreal tehdejší a současný.

A co srovnat Minsk s jiným běloruským protivníkem Borisovem, s nímž se Plzeň před čtyřmi lety potkala v Lize mistrů?

Já u toho ještě nebyl, i když na domácí zápas Plzně s Borisovem jsem se šel podívat. Myslím, že obě mužstva jsou si dost podobná. Dinamo Minsk je největším soupeřem Borisova v běloruské lize a svou sílu dokázal tím, že ho na podzim v ligové konfrontaci porazilo.

Určitě už jste seděli u videa a hru dnešního soupeře rozebírali. Jaký názor jste si o něm udělal?

Praktikuje systém 4-4-2 se dvěma hrotovými útočníky. Zvláště černohorský reprezentant Bečiraj obstarávající střelbu a góly je nebezpečný. V ofenzivě je vůbec velká síla Minsku, protože i na krajích sestavy operují rychlí hráči.

Takže vás ve stoperské dvojici s Baránkem nečeká nic lehkého. Jak si mimochodem po odchodu Hubníka zpátky na Hanou na nového parťáka zvykáte?

V přípravě jsme pár zápasů spolu sehráli, ale pak jsem nastupoval s Hubníkem, takže si na sebe musíme zase zvyknout. Hlavně komunikace se musí mezi námi zlepšit.

Ale docela vám to šlape, když jste přispěli k tomu, že plzeňská obrana už ve čtyřech soutěžních zápasech po sobě nedostala gól...

To proto, že soupeře přehráváme naším fotbalem a nepouštíme je do šancí. I v úvodu podzimu jsme si připravovali střelecké příležitosti, ale nedařilo se nám je proměňovat a pak jsme dostávali laciné góly. Teď už tomu tak bohudík není.

Znamená to, že po příchodu nového trenéra hrajete zodpovědněji?

V každém zápase se snažíme dostat ze sebe maximum, k němuž patří i odpovědnost. A poslední zápasy ukázaly, že odpovědně hrát dovedeme. Teď nás čeká důležité utkání s Minskem, takže nemůže být řeč o tom, že bychom k němu přistoupili s menší odpovědností.

Porazí Plzeň v domácím zápase Evropské ligy Dinamo Minsk?
Ano
81,1 %
Duel skončí nerozhodně
7,3 %
Viktoria prohraje
11,6 %
Celkem hlasovalo 4602 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.