Hlavní obsah

Promiňte! omlouvá se Tvrdík. Duel Slavie s Leicesterem předznamenala aférka kvůli tlusťochovi

Praha

Je tlustý, nebo není? Předmětem sporu je Kasper Schmeichel, dánský brankář fotbalistů Leicesteru. Duel Slavie s Liškami v Evropské lize předznamenala kuriózní aférka. Ve videu na klubovém webu sešívaných zaznělo, že gólman soupeře, který nosí na dresu i kapitánskou pásku, má nadváhu. V Anglii vyvolala poznámka bouři nevole, hned se jí chytil i bulvární deník The Sun.

Foto: Paul Ellis, Reuters

Já že jsem tlustý!? Kasper Schmeichel, brankář Leicesteru City.

Článek

Říká se, že svět je malý. A ten současný ovlivněný sociálními sítěmi je ještě menší. Není divu, že k vyostřené přestřelce na sítích nebývá nikdy daleko.

„Kasper Schmeichel má problémy s životosprávou. Přísný trenér typu Jindřicha Trpišovského by nejspíš chtěl, aby zhubl pět až deset kilo. Mimochodem co vím, Schmeichel je jediný brankář v Premier League, který nosí pod dresem korzet," vypráví v jednom z videopreview na youtubovém kanále Pražanů redaktor serveru Seznam zprávy a znalec anglických reálií Jiří Hošek.

Postřeh bývalého dlouholetého rozhlasového zpravodaje ve Velké Británii vyvolal nevoli. Nelíbí se ani Leicesteru, ani jeho fanouškům. A všiml si ho například i bulvární plátek The Sun, nejprodávanější britské noviny.

A tak se dva dny před výkopem muselo v Edenu hasit. "Slavii vedu k výkonnosti, sebevědomí a pracovitosti. Tyto vlastnosti musí současně provázet pokora a respekt. Je mi lito, jak klubové video a slova nezávislého novináře v něm vnímá náš soupeř a jeho fanoušci," žehlí napětí na svém Twitteru Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie.

"Vzájemný zápas je pro nás oslava fotbalu. Nemělo se to stát. Promiňte," dodal omlouvně slávistický boss.

Kasper získal s Liškami v roce 2016 senzační premiérový titul v Premier League. Jeho otcem je slavný brankář Peter Schmeichel, který hrnul úspěchy s Manchesterem United i dánskou reprezentací.

Reklama

Související témata: