Hlavní obsah

Provod: Červená karta podle mě nebyla, soupeř to dobře prodal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Názor měl jasný. Podle slávistického záložníka Lukáše Provoda neměl být Tomáš Holeš v odvetě osmifinále fotbalové Evropské ligy proti AC Milán vyloučen. „Vůbec nerozumím tomu, že VAR volal rozhodčího k videu,“ kroutil hlavou Provod po porážce 1:3, která v součtu s prohrou 2:4 v Itálii ukončila sešívaným pohárovou sezonu.

Pachuť velká. Nerozumím tomu, že byla červená karta, hodnotí Lukáš Provod. Video: Sport.cz

 
Článek

Jak jste viděl zákrok Tomáše Holeše, po kterém byl vyloučen? Souhlasíte s červenou kartou?

Zákrok jsem viděl, podle mě to červená karta vůbec nebyla. Tomáš Holeš mu (Calabriovi - pozn. aut.) stoupnul na nohu, ale protože on pod ním ležel. Tomáš couval, neměl nataženou nohu, nebylo to nebezpečné. Ten hráč to pak dobře prodal. Vůbec nerozumím tomu, že VAR volal rozhodčího k videu. Bohužel to zničilo zápas a svátek, který jsme si chtěli všichni užít.

Foto: Sofascore.com

Statistiky Slavia–AC Milán

Přezkum u videa trval švédskému sudímu Glennu Nybergovi dlouho. Nedoufal jste, že červená karta nepřijde?

Nevěřil jsem, že tam šel. Snad Giroud nebo jiní hráči soupeře říkali, že to pro ně není červená karta. Ale když VAR rozhodčího zavolá, většinou to bývá problém, což se potvrdilo.

Fanoušci AC Milán dorazili hromadně do Edenu na odvetu se SlaviíVideo: Sport.cz

Jak bylo v kabině Holešovi?

Omlouval se. My jsme ho hned podpořili a všichni jsme mu řekli, že to rozhodnutí nechápeme. Neměl za co se omlouvat.

Když jste pak rychle inkasovali, bylo po zápase, že?

Ano. Nevím, jestli jsme neměli přepnout dřív do defenzivnějšího módu. Ale šli jsme do utkání s nějakým plánem, kterého jsme se snažili držet. Věděli jsme, že potřebujeme nějaký výsledek. Kdybychom hned po červené kartě hráli víc defenzivněji, možná by to bylo déle 0:0.

Ale v 36. minutě to bylo 0:2.

Zkusili jsme to. Kvalita Milána je ovšem tak velká, že nám dali góly. Do druhé půle už jsme přepnuli do režimu jako v Miláně a byli jsme úspěšnější. Pak ale vzniká míň situací vepředu. Milán sem přijel hrát to, co mu vyhovovalo. Mají kvalitu, aby drželi balon. Pro nás je pak hřiště hrozně velké, když je nás o jednoho míň.

V utkání bylo také hodně prodlev. Jak jste to vnímal?

Myslím, že to byl od Milána trochu účel. Cítili, že jsme na ně vlítli a že se jim nehraje dobře jako doma. Náš plán fungoval. Je škoda, že jsme si proti nim nevyzkoušeli alespoň jeden celý zápas v plném počtu. V prvních třiceti minutách v obou duelech jsme ukázali velkou kvalitu, celý tým za to zaslouží respekt. Červené karty oba zápasy rozhodly.

Je takové vyřazení hořké?

Extrémně hořké. Ale už před zápasem jsem říkal, že je až neuvěřitelné, kam se Slavia za ty roky posunula. Prohráli jsme 2:4 v Miláně a všichni, média, fanoušci, veřejnost říkali, že jsme schopní postoupit. To je hezké. Na druhou stranu je škoda, že jsme neměli šanci ukázat víc.

Bylo těžké krotit na hřišti emoce? Přece jen po červené kartě to bylo celkově docela vyhrocené, fanoušci byli hodně naštvaní.

Určitě to bylo vyhrocené. Ale na hřišti je to jiné, člověk se snaží soustředit na jednotlivé situace. Myslím, že i k hráčům jsme to v devíti měli dost daleko. Nebylo jednoduché vyhecovat fanoušky.

Vy jste i v průběhu utkání běžel domluvit fanouškům na severní tribuně, ze které létaly na hřiště kelímky. Co jste jim říkal?

Rozhodčí mě poprosil, abych šel fanoušky uklidnit. Létalo to tam. Na jednu stranu absolutně chápu jejich frustraci. Všichni viděli, že jsme s nimi schopní uhrát dobrý výsledek, možná Milán i porazit. Když to pak rozhodčí takhle ovlivní, je ta situace složitá pro ně i pro nás. Ale házení kelímků nám nepomůže. To jsem se jim snažil říct, oni to s respektem přijali. Pak už se to nedělo.

Byla podle vás červená karta pro Tomáše Holeše v odvetě s AC Milán zasloužená?
Ano
12,2 %
Ne
87,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10468 čtenářů.

Reklama