Hlavní obsah

Pulkraba čeká na San Siru derby. Odmala fandí AC Milán

Milán

Prestižní bonus za postup z prvního místa. Tím je pro fotbalisty pražské Sparty závěrečný duel ve skupině Evropské ligy na slavném San Siru. Pro jednoho z nich obzvlášť. Mladý útočník Matěj Pulkrab je totiž velkým fanouškem AC Milán. Zápas Inter Milán - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva) Lukáš Juliš, Matěj Pulkrab a Michal Kadlec oslavují gól na 1:0 proti Hapoelu Beer Ševa.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty na San Siru.

Konečně se dostal tam, kde si vždycky chtěl zahrát. Ve středu si se sparťany ve svatostánku Giuseppeho Meazzy zatrénoval, večer tady nastoupí proti Interu.

„AC Milán fandím odmala, takže nadcházející zápas je pro mě asi největší událost mé kariéry. Inter je největší rival AC Milán a ještě krásnější je, že budeme hrát na San Siru, kde hraje zápasy i AC," přímo se rozplývá devatenáctiletý Matěj Pulkrab. „Ne že bych vyloženě neměl Inter rád. Nemám ve zvyku někoho hanět, ale když je derby, je důležité, abychom ho vyhráli my. A taky si vždycky přeju, abychom skončili před nimi," říká zaníceně.

Kde se taková milánská vášeň v mladém sparťanovi vlastně vzala...? „Začalo to ještě v době, kdy jsem hrál hokej. S bráchou jsme si kopávali na zahradě a já musel být v bráně, protože brácha je starší," vzpomíná. „Jako brankář jsem vždycky byl Dida. Líbil se mi a chytal za AC Milán, takže jasná volba," culí se s poukazem na slavného brazilského gólmana.

Pulkraba tedy v Miláně čeká něco jako velké derby. Sparta ho může odehrát v klidu, postup z prvního místa už má jistý. Naopak Nerazzurri skončí ve skupině poslední.

Zkusíme tady něco uhrát...

„Jsme rádi za takovou pozici. Všechno je rozhodnuté, ale nastoupíme proti významnému klubu. Chceme se ukázat jako tým i jako jednotlivci. Zkusíme vyhrát, ale Inter je pořád těžký soupeř. Trochu jsem přemýšlel, jak k zápasu přistoupí a koho postaví. Asi však nechtějí zanechat ve skupině úplně špatný obrázek..."

Po úvodní nakládačce v Southamptonu tomu nikdo nevěřil. Díky čtyřem následujícím výhrám v řadě si však sparťané mohou závěrečný zápas opravdu užít. „Po rozhodující výhře nad Southamptonem jsme byli hlavně rádi, že jsme zvládli dvě utkání v lize. Teď je před námi poslední utkání v roce, zkusíme tady něco uhrát," těší se Pulkrab.

V Miláně však pro něj sezóna ještě neskončí. „Příští týden letím s juniory a některými kluky z áčka do Anglie na Premier League International Cup, utkáme se s Villarrealem a Manchesterem United. Až se vrátíme, tak vypnu a u babičky se hrozně najím," těší se.

Jak dopadne zápas Evropské ligy mezi Interem Milán a Spartou?
Vyhraje Inter Milán
22,8 %
Utkání skončí remízou
19 %
Zvítězí Sparta
58,2 %
Celkem hlasovalo 2924 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články