Hlavní obsah

Rangers přijedou, mají povolení

Praha

Fotbalisté Slavie budou moci příští čtvrtek odehrát úvodní osmifinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers doma v Edenu. Lídr skotské ligy dostal od českého ministerstva zdravotnictví povolení přicestovat za týden do Prahy.

Foto: Francisco Seco, ČTK

Manažer Glasgow Rangers Steven Gerrard

Článek

Kvůli britské mutaci koronaviru platí zpřísněná opatření při cestách z Británie včetně povinnosti nastoupit do karantény. Ministerstvo zdravotnictví však udělilo výjimku podobně jako v předchozím kole Evropské ligy, v němž hrála Slavia s Leicesterem. Britské kluby musejí v Česku dodržovat přísná hygienická opatření a v zemi pobývat nejkratší možný čas.

"Rangers obdrželi od ministerstva zdravotnictví potvrzení umožnění vstupu do ČR za účelem sehrání utkání Evropské ligy se Slavií. Děkujeme moc," uvedl na sociální síti twitter místopředseda představenstva českého mistra a lídra ligové tabulky Tomáš Syrovátka.

Slavia nastoupí v domácím utkání proti Rangers příští čtvrtek od 18:55, odveta je na programu o týden později ve Skotsku. Vzhledem k opatřením proti koronaviru stále nemohou do hledišť fanoušci.

Kvůli cestovním omezením mezi jednotlivými zeměmi se v jarní části sezony několik zápasů evropských pohárů už muselo odehrát na neutrální půdě.

Reklama