Hlavní obsah

S Kodaní to bude zápas podzimu. Ale my ho zvládneme, slibuje Kušnír

Slibuje: My zápas podzimu zvládneme, Kodaň doma za dva týdny porazíme a do dalšího kola Evropské ligy postoupíme. Co jiného také Ondřeji Kušnírovi zbývá, když se jemu i celé Spartě rozplynula vidina bodového importu z Eindhovenu a tudíž umocněných postupových naději rozplynula v nastaveném čase. „Byl by to zlatý bod, ve který už jsme věřili,“ litoval šance, jež se rozplynula.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Sparťan Ondřej Kušnír (vlevo) v souboji s fotbalistou PSV Eindhoven Pietersem

Článek

Nemáte pocit, že se Reis stal vaším prokletím? V prvním zápase v Praze vám dal dva góly, v odvetě asistoval u vlastní branky Řepky. Neříkáte si, že se stal vaším zabijákem?

Chybou bylo, že centr z levé strany přeletěl mezi mnou a Kadlecem, kde zůstal hlavičkující Engelaar. Byl to dobrý balón, který spadl mezi nás dva. Těžko jsem mohl něco dělat, protože jsem zajišťoval Hohenedera a k míči měl daleko.

Po inkasovaném úderu bylo na celém mančaftu patrné, jak velkou ránu vám vlastenec zasadil...

A může se někdo divit, když už se hrálo nastavení a my mysleli, že si remízu zasloužíme?! Bod z Eindhovenu by byl zlatý.

Ale vy jste si o gól koledovali celý druhý poločas. Proč jste tak najednou vyklidili hřiště a počínali si tak ustrašeně a pasivně?

Do přestávky to ještě šlo, ale ve druhé půli nám docházely síly, zbavovali jsme se míče, nepodrželi ho, vpředu jsme si nepřipravili šanci a to je pak těžké hrát devadesát minut na bezgólovou remízu. Zvláště, když soupeř dobře držel balón a perfektně kombinoval, takže my museli běhat bez míče...

Vy jste v Eindhovenu přišli ovšem nejen o bod, který se vám už už vnucoval, ale i Řepku, který bude po další žluté kartě v posledním utkání proti Kodani absentovat.

Bude to velká ztráta, protože Řepka je stoperem číslo jedna. Ale snad se dá Hubník zdravotně do pořádku, nastoupí a s Hohenederem utkání zvládnou. Ostatně, Nicklas zvládl už zápas v Eindhovenu bez větších problémů.

Před duelem s Kodaní na vás čeká dvoutýdenní přestávka. Bude obtížné ji přečkat a připravit se tak, abyste rozhodující duel o postup zvládli?

Měla by nám pomoci, neboť vyléčíme zranění a šrámy, odpočineme si, dáme se do kupy. Připravíme se tak, abychom zápas, který pro nás bude zápasem podzimu, zvládli a postoupili.

Myslíte, že vaše mladé mužstvo duel, v němž půjde o všechno, svede?

Mladý mančaft sice máme, ale zkušenosti už jsme také na evropské pohárové scéně. Vždyť jsme hráli předkolo Ligy mistrů a v Evropské lize už máme také pár utkání za sebou, takže naše mládí nebude mít na postupové ambice v klíčovém střetnutí s Kodaní rozhodně vliv. Musíme hrát tak, abychom postoupili.

Reklama

Související témata: