Hlavní obsah

Šance pro Spartu. Galatasaray pořádá výprodej obránců, mizí i Guardiolův oblíbenec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají před sebou silného protivníka, oslabení jeho kádru by mohlo přijít vhod. Fotbalisté pražské Sparty narazí v předkole play off Evropské ligy na Galatasaray Istanbul. Turecký gigant teď během dvou dnů přišel již o druhého obránce. Sacha Boey přestoupil do Bayernu Mnichov a Angeliňo odchází na hostování do AS Řím. Galatasaray přivítá Spartu již 15. února, odveta na Letné se bude hrát o týden později.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Zleva Alejandro Garnacho z Manchesteru United a Sacha Boey v dresu Galatasaraye, odkud ho vykoupil Bayern Mnichov.

Článek

Aktuálně osmý tým tabulky Serie A má v pondělí večer na programu ligovou dohrávku na půdě poslední Salernitany, takže novu posilu ještě oficiálně nepředstavil.

Italská média však mají jasno, natočila i Angeliňův přílet do Věčného města. Španělský levý obránce, který v Galatasarayi hostoval z Lipska, odchází do AS Řím. Italský klub sedmadvacetiletého bývalého mládežnického reprezentanta Španělska angažuje na hostování do konce sezony s opcí na přestup za 5 milionů eur (přes 123 milionů korun) plus bonusy.

Angeliňo si podle italských médií vydělá do června 2 miliony eur hrubého. Herně ho charakterizuje útočné pojetí, během kariéry byl příležitostně využíván i jako křídelník. „Do jeho pojetí se zamiloval trenér Pep Guardiola, jenže Angeliňo se nikdy nedokázal v Manchesteru City prosadit,“ připomíná server romatoday.it obráncovo angažmá u anglického giganta.

Kariéru pak oživil až poté v Německu, konkrétně v Lipsku a Hoffenheimu. Nakonec hostoval v Istanbulu, ale Turci se na něm rozhodli ušetřit.

„Vyjednávání odblokovala nejen vůle hráče, ale především rozhodnutí Galatasaraye. V týmu, jemuž byl zapůjčen, ho posadili na lavičku, protože ho nechtěli koupit. To by museli učinit, pokud by za klub odehrál 20. zápas,“ poukazuje romatoday.it.

Pro Spartu je podstatné, že její soupeř prakticky během pár hodin zredukoval soupisku o dva atraktivní obránce. Sacha Boey padl během vzájemných utkání v Lize mistrů do oka Bayernu Mnichov, který za něj zaplatil 30 milionů eur (743 milionů korun) a dalších pět milionů eur (124 milionů korun) tvoří případné bonusy. Teď je na řadě Angeliňo. Jakmile bude jeho příchod oficiální, bude připraven nastoupit za AS Řím proti Cagliari v příštím kole Serie A.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.