Hlavní obsah

Ščasný: S Panathinaikosem jsem byl v Lize mistrů, ale osmifinále se Spartou řadím výš!

Krasnodar

S řeckým Panathinaikosem Atény před lety zažil boje v základní skupině Ligy mistrů, postup do osmifinále Evropské ligy to však přebil. "Je to ohromný úspěch, Sparta je poprvé tak daleko. Chceme si to užít," zářil letenský trenér Zdeněk Ščasný po čtvrtečním vítězství 3:0 v Krasnodaru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Jakub Brabec a trenér Zdeněk Ščasný si gratulují po vítězství v ruském Krasnodaru.

Článek

Výsledek je jednoznačný, nicméně poločasy měly rozdílné průběhy. V tom prvním vás Krasnodar přehrával. Kde se to zlomilo?

Změnili jsme rozestavení. V první půli jsme měli s hrou Krasnodaru problémy. Varoval jsem, že je to vynikající mužstvo, bez ohledu na to, že jsme ho v Praze porazili. Kdybychom dostali branku, mohlo to být jinak. Měli jsme štěstí, že jsme udrželi bezbrankový stav. Kluci to pak perfektně odpracovali, dali jsme krásné góly.

Kam řadíte postup do osmifinále Evropské ligy?

V českém prostředí je to pro mě v trenérské kariéře určitě největší úspěch. S Panathinaikosem jsem sice hrál Ligu mistrů, jenže jsme nepostoupili ze skupiny. Tohle řadím výš. Prioritou je pro nás mistrovský titul, ale tohle je obrovský úspěch.

Kdy jste věřil, že je rozhodnuto?

Věřit jsem začal po naší první brance. Druhý gól byl zásadní, abychom čtyřikrát inkasovali, to už nebylo pravděpodobné.

Jste překvapený, jak suverénně jste přes Krasnodar přešli?

Příjemně překvapený jsem byl, jak dobře jsme odvetu dohráli. Vedli jsme, soupeř rezignoval, navíc hrál v deseti. Za stavu 2:0 a červené kartě už byla na lavičce pohoda.

Před prvním zápasem jste prohlásil, že Krasnodar by klidně mohl Evropskou ligu vyhrát. Pořád si to myslíte?

Svoje slova bych zpátky nebral. Pořád si myslím, že je to výborný tým. Měli jsme štěstí, že jsme přežili jejich tlak a dali jsme dva góly ze dvou šancí.

Jakého soupeře byste si přál v osmifinále?

Teď už si nevyberete. Nemusíme se stydět rozdat si to s kýmkoliv.

Reklama

Související témata: