Hlavní obsah

Semkli jsme se, bojovali jeden za druhého, měl Tecl jasno, proč Plzeň postoupila i letos

Doněck

Před odvetou na Ukrajině sice plzeňský kouč Uhrin kvitoval, že Stanislav Tecl splácí důvěru, kterou v něj před startem jara vložil a obstarává střelbu a góly, zároveň ale netajil, jak rád by byl, kdyby se k němu připojili i další hráči. V Doněcku ho Kolář s Petrželou vyslyšeli, i když první branku vlastně zařídil zase Tecl. On pálil, aby se zblokovaná střela dostala ke Kolářovi, který obstaral vedení. „Jedno, kdo dává góly, hlavně že se postoupilo,“ jásal po naplnění devadesáti minut plzeňský mladík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Stanislav Tecl oslavuje postup.

Článek

Hned po zápase jste halasili, že se opakuje Neapol a loňský jarní postup Evropskou ligou. Opravdu jste věřili, že by k repríze mohlo na Ukrajině dojít?

Spíše doufali a nakonec na postup dosáhli. Fantazie...

Z čeho se ona fantazie zrodila?

Z týmové práce. V nejdůležitějších chvílích jsme se semkli, kluci vzadu skákali domácím hráčům do střel, nechali jsme na trávníku všechno. Jeden bojoval za druhého.

Takovou Plzeň čeští fanoušci už dlouho neviděli...

Já si zápas, v němž jsme se tolik naběhali, už také hodně dlouho nezahrál. Hrozně náročné střetnutí, protože fotbalové kvality Šachtaru jsou obrovské a hrál skutečně výborně. I když dost možná, že nás zpočátku přece jen trochu podcenil.

A vy jste toho skvostně využili, neboť jsme mu zasadili dva údery v rychlém sledu.

Ty branky je skutečně srazily a na čas jim spadl hřebínek. Ale ve druhé půli hráli zase výborně, zamkli nás, takže nezbývalo než bránit, padat střel a výsledek doslova ubojovat, což se povedlo. I díky tomu, že domácí dali gól dost pozdě.

Loni skončilo vaše tažení v osmifinále, kam byste chtěli dokráčet letos?

Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel. Jsem rád, že jsme postoupili přes hodně těžký mančaft a dál se prostě uvidí.

Reklama