Hlavní obsah

Senzace se slovenskou pečetí. Ani mazák Lucescu takovou divočinu ještě nezažil

Tel Aviv

Takové obraty se dějí v ženském tenise, ale ve fotbalové Evropské lize...? Když domácí tým Maccabi Tel Aviv v 70. minutě zvyšoval na 3:0, celý stadiónu už slavil velké vítězství nad obávaným ruským medvědem. Jenže Petrohrad se nevzdal. Během necelé závěrečné čtvrthodinky Zenit utkání skupiny D senzačně otočil a vyhrál 4:3! „Neuvěřitelné vítězství,“ žasne i mazák Mircea Lucescu, 71letý rumunský kouč ruského týmu.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Petrohradský Giuliano (druhý zprava) slaví vyrovnání na 3:3. A to ještě pořád nebyl konec...

Článek
Fotogalerie

Izraelci už slavili, ale prostě se přepočítali. Pohled do zápisu je výmluvný: 77. minuta Kokorin 3:1, 81. vyloučen domácí Dasa, 84. Maurício 3:2, 86. Guliano 3:3 - a 90.+2 Djordjevič 3:4.

„Mám za sebou velmi dlouhou trenérskou kariéru, ale takový zápas jsem v ní ještě nezažil. Byla to nejvzrušivější stíhací jízda mého života," vyznává se Mircea Lucescu, rumunský veterán na lavičce Zenitu.

„Vítězství 4:3 je sice neuvěřitelné, ale při vší upřímnosti je třeba říci, že moji chlapci si ho s výjimkou posledních patnácti minut nezasloužili. Věřím, že to pro ně byla lekce," dodává přísně.

Famózní obrat nese také slovenskou pečeť. Agentury sice Róbertu Makovi chybně připsaly druhý gól, slovenský reprezentant pak ovšem klíčovou asistencí přispěl k třetí brance.

Ukázali jsme velkou sílu, jásá Mak

„Takový zápas jsem ještě ve své kariéře nehrál," rozplývá se Mak na svém webu. „Po prvním gólu v 77. minutě jsme vytvořili na branku domácích velký tlak. Hráli jsme skvěle a dali další tři góly. To, že jsme nakonec dokázali vyhrát, svědčí o naší velké síle," libuje si 25letý Slovák, který si o víkendu připsal svůj první gól v ruské lize a v Tel Avivu nastoupil v základní sestavě.

,,Jsem velmi rád, že jsem absolvoval celý duel a svou asistencí na vyrovnávací gól přispěl k velkému vítězství. Byl to neuvěřitelný, fantastický duel," žasne Mak ještě teď. Zápas mimochodem rozhodovali jeho krajané v čele s Ivanem Kružliakem.

Petrohrad už přitom byl během utkání na ručník. „V prvním poločase jako bychom na trávníku ani nebyli. Začali jsme špatně a dali domácím příležitost udeřit ze smrtících protiútoků. Ve druhém dějství jsme inkasovali ještě dvakrát, a tak jsem se rozhodl pro změny. Začali jsme hrát rychleji, což byl klíč k úspěchu, abychom přemohli soupeře," popisuje Lucescu, jak z lavičky přispěl k senzačnímu obratu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen