Hlavní obsah

Liberec - CZ Bělehrad 0:0Severočeši se s Evropou rozloučili bezgólovou remízou

Liberec

Liberec svou evropskou misi zakončil smírně. V posledním kole hrál s CZ Bělehrad 0:0. Ve skupině L tak vydoloval celkem sedm bodů a skončil třetí. Připsal si tak další pětimilionový bonus a celkem za evropské účinkování letos inkasuje bezmála 150 milionů korun.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michal Sadílek z Liberce a Guélor Kanga z Bělehradu.

Článek

První duel se srbským velkoklubem Severočeši prohráli vysoko 1:5, v domácí odvetě už byli vyrovnanějším soupeřem. Úvod první půle sice patřil hostům, kteří byli častěji u míče. Postupem času se však modrobílí osmělovali čím dál víc. Svědčí o tom i statistika. Na rohové kopy ovládli úvodní dějství 4:0, na střely 5:3 a přímo na bránu 1:0.

Autorem jediné střely byl pět minut před pauzou Mara, jenž z přímého volného kopu mířil z dobré pozice jen do středu branky. Dvakrát nad branku pak ještě pálil Mosquera.

Přesto byli nakonec blíže vedení hosté. Ve 42. minutě neodhadl Mikula centr zleva, k balonu se dostal Ben a sám před gólmanem Knoblochem napálil ze sedmi metrů pouze tyč. Tady měli modrobílí štěstí.

Ve druhé půli již hosté hrozili více. Crvena zvezda měla velkou šanci hned po přestávce. Ivanič pálil zpoza rohu malého vápna. Knobloch ránu na přední tyč vystihl. Poté Falcinelli rozvlnil síť, ovšem rukou a viděl žlutou. A do třetice mohli hosté skórovat v 55. minutě, Rodičovi však kousek chyběl. V tu dobu už na hřišti nebyl bývalý hráč Sparty Kanga, chvíli předtím vystřídal. Dvacet minut před koncem nebezpečně pálil z šestnácti metrů Nikolič, mezi tyče se však netrefil. Druhou střelu na branku mužstvo Pavla Hoftycha zaznamenalo v 74. minutě. Přímý kop Sadílka gólman Borjan vyrazil na roh. Zápasu nakonec vládly obrany.

Utkání 6. kola základní skupiny L fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Crvena zvezda Bělehrad 0:0
Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare (všichni Fin.). ŽK: Hilál, Beran - Degenek, Falcinelli, Gobeljič, Gajič. Bez diváků.
Liberec: Knobloch - Koscelník, Jugas, Kačaraba, Mikula - Sadílek, Mara - Pešek (68. Matoušek), Beran (68. Hromada), Mosquera (89. Fukala) - Hilál (75. Rabušic). Trenér: Hoftych.
Crvena zvezda: Borjan - Rodič (71. Gobeljič), Milunovič, Degenek (81. Pankov) - Gajič, Kanga (53. Nikolič), Sanogo, Petrovič, Ivanič (71. Boakye) - El Fardou Ben (81. Erakovič), Falcinelli. Trenér: Stankovič.
Jak hrála Slavia
Jak hrála Sparta
Ostatní výsledky

Reklama

Související témata: