Hlavní obsah

Sigmu čeká v Andalusii lopota, ale Jílek neztrácí naději. Kdo nahradí Jemelku?

Sevilla

Žádná poraženecká nálada ani pesimismus. Olomoučtí fotbalisté sice před týdnem v úvodní bitvě play off Evropské ligy se Sevillou padli, boj o start v základní skupině Evropské ligy však nevzdávají. Na odvetu do Andalusie přiletěli s odhodláním poprat se o dobrý výsledek a španělskému favoritovi cestu za postupem minimálně hodně znepříjemnit.

Foto: David Šváb, ČTK

Trenér Olomouce Václav Jílek vystoupil na tiskové konferenci před odvetou 4. předkola fotbalové Evropské ligy

Článek

„Sevilla je superfavorit a má výhodu jednobrankového vedení. I nám ale tenhle výsledek dává pořád určitou naději a dokud existuje, popereme se o ni. První utkání nám ukázalo kvalitu soupeře, ale také způsob, jak se s ním vypořádat. Nepřijeli jsme sem hrát zápas jenom z povinnosti a jednoduše ho přenechat soupeři," ujišťuje trenér Hanáků Václav Jílek.

Ten ani v odvetě nemůže nasadit Václava Pilaře, který s týmem kvůli svalovým problémům vůbec neodletěl. Klíčový stoper Václav Jemelka zase laboruje s třísly. „Patří mezi stěžejní hráče, ale zásadní problém to snad nebude," tvrdí Jílek, jenž má na tento post k dispozici třeba Romana Poloma.

Karty jsou v Seville rozdané jasně. Pokud chce Sigma proniknout do skupiny a zajistit si tak šest atraktivních zápasů i tučnou prémii ve výši zhruba 75 miliónů korun, musí v Seville zvítězit alespoň s dvěma vstřelenými góly. V případě výhry 1:0 by následovalo prodloužení případně pokutové kopy. Remíza a porážka pošle dál celek z Andalusie.

Odveta mezi Sevillou a Olomoucí se hraje ve čtvrtek od 21:45 a přímým přenosem ji vysílá ČT sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Sevilla: Vaclík - Berrocal, Gómez Sola, Gnagnon - Vidal, Banega, Gonalons, Arana - Sarabia, Muriel, Nolito.
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Polom, Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Plšek, Houska, Falta - Nešpor.
Dokáže Olomouc navzdory domácí porážce 0:1 postoupit přes Sevillu do skupiny Evropské ligy?
Ano
33 %
Ne
67 %
Celkem hlasovalo 3680 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články