Hlavní obsah

Slavia oživuje Ševčíka a Zafeirise. Holeš do zálohy? Je to varianta, připustil Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejcitlivější místo fotbalové Slavie před osmifinálovou odvetou Evropské ligy proti AC Milán snadno odhalíte. Ve středu zálohy svírá partu trenéra Jindřicha Trpišovského personální kalamita. Kdo se postaví po bok Oscara, jenž musí hrát v současné chvíli prakticky všechno a je nepostradatelný? Kouč připustil, že zvažuje, že by vedle něj vysunul Tomáše Holeše, jenž na pozici defenzivního záložníka ještě relativně nedávno spolehlivě hrával.

Personální trable Slavie před odvetou s AC Milán. Budou k dispozici marodi Zafeiris, Ševčík či Masopust? Video: Sport.cz

 
Článek

Můžeme počítat absence a nejisté starty. Lukáš Masopust, který v posledních zápasech ve středu zálohy nastupoval, takřka jistě nebude. „Na osmdesát až devadesát procent,“ predikoval Trpišovský jeho absenci. Masopust se zranil v nedělním zápase s Teplicemi, kde střídal o poločase.

Pak je tu dvojice šikovných a kreativních hráčů. Petr Ševčík laboruje od pohárového derby se Spartou se svalovými problémy, Christos Zafeiris odehrál na jaře jen poločas proti Pardubicím, od té doby léčí poraněný kotník.

Z Milána jsme si přivezli sebevědomí. Všichni nám věří, tak snad ve čtvrtek v Edenu odehrajeme další skvělej zápas, přeje si Tomáš HolešVideo: Sport.cz

„Oživujeme Zafeirise i Ševčíka. Nějaká šance u nich je, na takový zápas se chce samozřejmě každý uschopnit. Ale určitě nepůjdeme do rizika, aby nám pak zranění vyřadilo někoho na delší čas. Čekají nás další důležité zápasy. Na tahle utkání, jako je s AC Milán, potřebujete mít i dobré karty na střídání,“ zmínil Trpišovský.

Slávisté nastoupí proti AC Milán jako bojovníci, kteří na hřišti nechají všechno. Trenér by si přál prodloužení, penalty už ne. Video: Sport.cz

Kouč připouští, že pozice v srdci sestavy ho trápí. Proto by byl rád, kdyby Ševčík se Zafeirisem alespoň na část utkání mohli nastoupit. „Zafeiris určitě není ve stavu, aby nastoupil od začátku. Uvidíme, jak na tom bude Ševa na tréninku. Musíme si u něj taky vyhodnotit, jak moc velké zdravotní riziko by to pro něj bylo a jak by takový zápas zvládnul z voleje. Víme, jak náročný zápas to bude. Kontry AC Milán po ztrátě míče jsou smrtící,“ uvedl Trpišovský.

Není vyloučeno, že vedle Oscara vytáhne Holeše. Třicetiletý univerzál sestavou rotoval, pozici defenzivního záložníka měl v jednom období velmi zažitou a válel na ní. Následně se etabloval ve středu obrany. „S Tomášem jsme o tom mluvili, je to varianta,“ připustil slávistický stratég.

Není to však tak dávno, kdy byl kouč Slavie k této možnosti skeptičtější. „Tomáš se cítí jako stoper. My jsme ho na podzim použili dvakrát na pozici defenzívního záložníka a vždycky to byl jeho nejhorší výkon v sezoně. Do středu zálohy s ním nepočítáme. A jak jsem říkal, on do středu už taky moc nechce,“ řekl po domácí výhře nad Jabloncem v prvním jarním kole. Personální nouze ho však přinutila uvažovat o změně.

„Potřebovali bychom mít křišťálovou kouli, abychom věděli, jak se utkání bude vyvíjet. My i AC Milán máme svůj styl. Bude důležité, podle jakých karet se bude hrát. Podle toho bychom hráče nasadili. Ale to budeme vědět po deseti dvaceti minutách zápasu,“ poznamenal Trpišovský.

Těší ho, že o víkendu v Teplicích pošetřil Holeše, krajního obránce či záložníka Davida Douděru a útočníka Mojmíra Chytila. Nikdo z nich v neděli nehrál ani minutu. Nejistý start proti AC Milán je u univerzála Ivana Schranze, jenž už proti Teplicím chyběl ze zdravotních důvodů v nominaci.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen