Hlavní obsah

Slavia se musí v odvetě proti Dnipru-1 obejít bez Lingra i Wallema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nic nepodcenit. Hlavní heslo fotbalové Slavie před odvetou třetího předkola Evropské ligy proti ukrajinskému Dnipru-1, proti kterému bude hájit komfortní náskok 3:0 z domácího utkání, sedí nejen na přístup k zápasu, ale i k hráčům, již nejsou zdravotně fit. Do Košic se nevydali záložníci Ondřej Lingr a Conrad Wallem. „Byli na magnetické rezonanci, která vyloučila u obou svalová zranění. Ale ta místa ukazují velké přetížení,“ informuje trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Ondřej Lingr oslavuje první gól SlavieVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Košice (od našeho zpravodaje) - Kdo v Košicích Slavii chybí? Obránce Igoh Ogbu se vyřadil z výpravy vyloučením v prvním utkání sám. Další stoper Sheriff Sinyan se ještě kurýruje ze zdravotních problémů, vážné zranění kolena poslalo na dlouho mezi marody záložníka Davida Pecha. Další střední obránce Taras Kačaraba a útočník Stanislav Tecl nefigurují na pohárové soupisce.

Chybí i Lingr s Wallemem. Český reprezentant už nebyl o víkendu v Mladé Boleslavi kvůli lehčímu zdravotnímu problému se stehenním svalem. Wallem po působivém entrée proti Dnipru, kdy skóroval po osmasedmdesáti vteřinách na hřišti, naskočil v Boleslavi v základní sestavě. Ale ještě na konci první půle se nechal vystřídat kvůli podobnému problému, jako má Lingr.

„Ani jeden nemá rupturu svalu, žádný svalový nález, ale ty svaly mají přetížené, v těch místech je zjednodušeně řečeno tekutina. Myslím, že je to následek našeho domácího hřiště. Jde o víceméně preventivní důvody. Nechceme ale riskovat vážnější zranění. Oba zůstali v Praze s našimi doktory a jedním z našich fyzioterapeutů. U obou je malá, asi třicetiprocentní šance, že budou v neděli na zápas s Baníkem. Ale spíš ani to ne," prozradil kouč Trpišovský.

S týmem už přicestoval David Douděra, jenž odstoupil před více než dvěma týdny z utkání v Českých Budějvicích a následné tři zápasy vynechal. „David už v úterý absolvoval celý trénink, považuji ho za stoprocentně zdravého a připraveného," podotkl Trpišovský.

ZÁPAS SLAVIE NA OBRAZOVCE O2 TV
Stanice O2 TV Sport odvysílají čtvrteční odvetu třetího předkola Evropské ligy Slavia vs. Dnipro-1. Přenos startuje v 19:55 hodin, zápasem provede komentátorské duo ve složení Radek Šilhan a Václav Pilný. Televize O2 TV si pro fanoušky připravila atraktivní zvýhodnění předplaceného tarifu Sport Plus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.