Hlavní obsah

Slovenský tým s českým koučem se přiblížil historickému úspěchu: Je to životní šance

Lublaň/Praha

Slovenský fotbalový mistr Spartak Trnava se přiblížil dalšímu historickému úspěchu. Krátce poté, co po 45 letech vybojoval domácí titul, má na dosah i postup do skupinové fáze Evropské ligy. V úvodním zápase čtvrtého předkola vyhrál tým českého kouče Radka Látala na hřišti Olimpije Lublaň 2:0 a před domácí odvetou má postup na dosah.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Trnavy Radoslav Látal.

Článek

„Víme ale, jaký je fotbal. Dokáže být krásný, ale hned další týden zase velmi krutý. Toto ještě není konec," brzdil předčasnou euforii Látal.

Jeho tým nerozhodilo ani vyloučení Martina Tótha ve 30. minutě. To už vedl díky gólu z penalty od Marka Bakoše. Krátce po vyloučení Tótha pak navýšil vedení hostů vlastním gólem Branko Ilič.

Liga půjde stranou

Látal přesto nabádá, že ani dvougólový náskok nemusí stačit. „Někteří hráči nám budou chybět, někteří jsou vykartovaní. Máme před sebou ale životní šanci a vše pro ni podřídíme. Bohužel, slovenská liga teď půjde stranou. Znovu upozorňuji, že tento soupeř je velmi nebezpečný a my musíme zůstat nohama na zemi. Odveta určitě nebude jednoduchá."

Jeho slova si zřejmě berou k srdci i hráči. Brankář červeno-černých Marin Chudý uvedl jako varovný příklad bitvu 2. předkola Ligy mistrů proti Legii Varšava. „Víme, že i s ní jsme vyhráli venku 2:0 a potom jsem se trochu báli až do konce odvety (Trnava prohrála 0:1)," připomněl gólman.

„Doma půjde hlavně o to zpečetit postup, ale bylo by dobré, kdybychom ho potvrdili výhrou. Doufám, že opět přijde 18 tisíc fanoušků. Chceme je potěšit nejen postupem, ale i dobrým výkonem a vítězstvím," dodal.

Reklama

Související témata: