Hlavní obsah

Směr Kodaň. Sešívaní letí vstříc klíčové bitvě, Matoušek chytil letadlo na poslední chvíli

Praha
Aktualizováno

Petrohrad minule nedobyli, teď je na řadě Kodaň. Fotbalisté pražské Slavie odlétají ke třetímu duelu v Evropské lize, který sehrají na hřišti lídra skupiny C. Zatímco v domácí soutěži si vytvořili dvoubodový náskok na druhou Plzeň, v pohárové tabulce jsou bod za Kodaní a Zenitem. „Poslední výhra na horké půdě v Liberci nám před klíčovým zápasem určitě pomůže,“ věří brankář Ondřej Kolář.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Fotbalisté Slavie před úvodním hvizdem v Petrohradu.

Článek

Dopravní zácpa v Praze zkomplikovala Slavii život. Trenér Trpišovský musel vyrazit rovnou na letiště, takže dorazil bez klubového saka, což je drobnost. Benjamínek Matoušek ovšem dopadl hůř, zůstal v zácpě a letadlo stihl tak trochu zázrakem na poslední chvíli. Sešívaní už spíš počítali s tím, že poletí za týmem později. Nakonec s týmem ale odcestoval podle plánu.

Potěšitelné pro trenéry je, že k výpravě se už připojili Sýkora, Tecl a Škoda, kteří minulé zápasy zameškali kvůli zranění.

Během reprezentační pauzy slávisté načerpali síly, teď znovu nabírají rychlé tempo.

„Celý měsíc bude opět náročný. Čeká nás znovu těžké období, ale já věřím, že ho zvládneme," ujišťuje záložník Miroslav Stoch, který jediným gólem v Liberci rozhodl.

Teď se sešívaní přesouvají na pohárovou frontu. A porážkou v Petrohradu si dobře rozehranou skupinu zkomplikovali. Utkání v Dánsku může být s ohledem na postup klíčové.

„Hraje se na šest zápasů, vlastně všechny jsou klíčové. Ať skončí duel v Kodani jakkoliv, ještě nerozhodne, ale důležitým ukazatelem bude. Ještě devět bodů pak zůstane ve hře," přemítá kouč Jindřich Trpišovský.

Jdou po správné cestě

Slavia sice v Petrohradu prohrála 0:1, největšího favorita skupiny ovšem výrazně přestřílela. Pokud stejný výkon zopakuje, nebude v Dánsku bez šancí.

„Jen se potvrdilo, že cesta, po které jdeme, je správná. Pak se můžeme vyrovnat i top týmům v Evropě. A Zenit k nim jednoznačně patří. Málokomu se podaří, aby ho přehrával jako my," poukazuje Stoch.

Kodaň se naladila na Slavii ligovou výhrou 3:1 na hřišti Vejle. V tabulce dánské ligy je druhá jen o skóre za Midtjyllandem. V nominaci čtvrtečního soupeře červenobílých se znovu neobjevil zraněný český obránce a exslávista Michael Lüftner.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.