Hlavní obsah

Sobec Balotelli. Ani kapitána nerespektoval, sebral balón a penaltu šel kopat sám

Liverpool/Praha

Prostě sobec. Nezkrotný a nezvladatelný. Ve čtvrtečním úvodním duelu play off Evropské ligy to Super Mario znovu potvrdil. Když totiž pět minut před koncem prvního duelu mezi Liverpoolem a Besiktasem Istanbul nařídil sudí proti Turkům penaltu, Balotelli prostě sebral spoluhráčům míč a sám se určil za exekutora pokutového kopu. Pravdou je, že ho proměnil, takže Reds vyhráli 1:0, ale zlou krev tím italský legionář nadělal.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Daniel Sturridge (vlevo) i Jordan Henderson (vprav) se nestačili divit. Mario Balotelli jim míč vzal a kopat penaltu šel sám.

Článek

Na trávníku byl necelých dvacet minut, přesto nepřipustil, aby po faulu Motty na Ibeho šel penaltu kopat někdo jiný. A Balotellimu přitom vůbec nevadilo, že Henderson hrající při Gerrardově absenci s kapitánskou páskou měl už míč v náručí a že k exekuci byl připraven i Sturridge.

Zase zlobil, vytýkal mu Gerrard

Celý on. Balón Hendersonovi z náruče sebral, po krátké výměně názorů další debaty nepřipustil, na značku pokutového kopu si míč postavil a penaltu bezpečně proměnil. Pojedenadvacáté v kariéře. A samo sebou bez toho, aby nad gólem jásal, anebo dal najevo alespoň trochu radosti.

"Chtěl jsem jít penaltu kopat, protože důležitý gól by chtěl dát pochopitelně každý. Ale protože si Mario věřil a já věděl, že důležité penalty proměňuje, nechal jsem ho," zůstal nad věcí Henderson.

„Zase trochu zlobil," nenechal naopak Balotelliho kousek v klidu liverpoolského kapitána Stevena Gerrarda, který pro zranění hrát nemohl. „Kopat měl Henderson, který by situaci podle mého zvládl. Pořadí střelců je dáno a pravidla se musí dodržovat," promlouval nazlobeně do televizních kamer ITV.

Podstatná je výhra, mínil trenér

Kouč Liverpoolu se na rozdíl od Gerrarda nechtěl v celé události příliš pitvat, protože vítězství nad Besiktasem pro něho bylo důležitější, než dohady, kdo se penalty ujme. „Vyhráli jsme, což bylo dnes večer nejdůležitější," chtěl Brendan Rodgers přetahování o balón mezi Hendersonem a Balotellim přejít, ale odpovědi se vyhnout nemohl.

„Kdyby byl na hřišti Steven, šel by penaltu kopat on," potvrdil nakonec, že kapitán je vždy první volbou. I z toho vyplynulo, že exekutorem měl být Henderson hrající s kapitánskou páskou. Balotelli ovšem tuto volbu nerespektoval.

Super Mario ex post děkoval

„Mám v mužstvu řadu vynikajících exekutorů - Hendersona, Balotelliho, Lamberta," nemínil se Rodgers pitvat v tom, kdo měl a neměl penaltu střílet.

„Podstatné je výhra. Vítězný duch, který mé mužstvo zase prokázalo. A také čisté konto, které jsme udrželi, což nebylo jednoduché, protože Besiktas dokázal v této sezóně skórovat v každém zápase," kvitoval trenér Liverpoolu.

Balotelliho vzal samozřejmě na milost. Zvláště, když nezvladatelný Ital ex post na sociálních sítích děkoval, že se mohl exekuce pokutového kopu ujmout. „Ukončili jsme drama, vyhráli. Jsme tým, jsme Liverpool. No tak, kluci," přidal na Instagramu.

Reklama

Související témata: