Hlavní obsah

Sparta? Chtěl bych tam magora, jako sem byl já, klidně polovičního, tvrdí Řepka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zklamání. Porážka Sparty na půdě Rangers 0:2 Tomáše Řepku, bývalou oporu zadních řad letenského klubu, hodně bolela. Na sociálních sítích to dal najevo a neskrýval, že být na místě trenéra Pavla Vrby, byla by řada věcí jinak. Tvrdí, že by víc šancí měli dostávat mladíci. „Teprve, když dorazil Karabec a Půlkrab, hra se trochu otevřela. Rangers jako průměrnej evropskej klub, měli kromě dvou gólů ještě pět šancí a s tímhle týmem je to prostě špatně, jak jsme hráli. A Kent si je vodil jak Mynář Zemana," napsal na sociálních sítích Řepka.

Foto: Lee Smith, Reuters

Dominik Holec (vlevo) a Filip Panák ze Sparty během utkání Evropské ligy na půdě Rangers.

Článek

Řízný stoper se na sociálních sítích občas pustí do komentářů a hodnocení fotbalové Sparty. Nebojí se pochválit, nešetří ale ani ostrou kritikou. Hodnocení skotského vystoupení Sparty začal tvrzením, že nemá problém s gólmany. Dříve Nita a nyní Holec podle něj předvedli, že chytat umějí a dá se na ně spolehnout.

Výhrady měl naopak ke složení obranné čtyřky. „Wiesner není pravej bek, ale pravej half, Hancko neni levej bek, ale levej stoper," pustil se do hodnocení defenzivních řad. Právě tam sám dlouhá léta válel nejen ve Spartě, ale i řadě evropských klubů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomáš Řepka Official (@tomasrepkacz)

Speciální pozornost věnoval stoperu Panákovi, který soupeři nabídl chybou gól. Ten ale Řepka obránci úplně nevyčítal. „Panákovi to nesedlo, sice se snaží řešit věci fotbalově, v tom ok, ale asi by to chtělo zjednodušit. Ale na stoperu je pro mě v tuhle chvíli v pořádku," napsal bývalý řízný bek Letenských.

A pustil se do rozboru, kdo by mu seděl jako Panákův parťák. „Potřebuje někoho, o koho se bude moc opřít a kdo mu bude krýt záda a to nemá. Chtěl bych tam nějakýho magora jako sem byl já, klidně polovičního, ale takovýho, kdo bude jasná opora a bude jezdit po prdeli a odmaká to," neskrýval svůj názor.

Ladislava Krejčího mladšího by určitě raději viděl na pozici defenzivního záložníka. „Vitík by byl pro Panáka lepší. Štetina tam pro mě opodstatnění nemá a moc jinejch možností není. Wiesnera bych posunul o pozici výš. A na pravýho beka dal Gabriela," nabídl možné řešení.

Řeč přišla pochopitelně po nepovedeném utkání i na další články letenské sestavy. „Sáček je maratonec, i když si odehrál svoje, ale Pavelku bych do základu nikdy nedal. Pustil bych ho tam maximálně na poslední minutu při rozhodnutým stavu," nešetřil zkušeného hráče.

Haraslín si podle Řepky místo v základní jedenáctce v rudém dresu zaslouží, naopak Ladislav Krejčí starší nikoliv. „Nevidím ho tam. Vrací se pomalu, pro mě to na hřišti nebylo nic," dodal s tím, že do doby, než se uzdraví třeba Polidar, mohla by hrát Sparta na tři stopery (Vitík, Panák, Hancko). „Myslím, že by to pomohlo i kvalitě rozehrávky a dál. V neděli hrajeme s Libercem, tak jsem zvědavej," doplnil.

Reklama

Související témata: