Hlavní obsah

Sparta má tým na Ligu mistrů, tvrdí viceprezident Galatasaraye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pocta, nebo snaha soupeře před důležitým utkáním trošičku ukolébat? Těžko soudit. Metin Öztürk, viceprezident SK Galatasaray, jehož fotbalová odnož ve čtvrtek v rámci odvety prvního kola play off Evropské ligy čelí pražské Spartě, každopádně na adresu českého mistra nešetřil slovy chvály. „Sparta má tým na Ligu mistrů,“ pravil tureckým médiím.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům

Článek

Historicky nejúspěšnější tuzemský klub se přitom v základní skupině milionářské soutěže naposledy představil v ročníku 2005/06. V konkurenci Arsenalu, Ajaxu Amsterdam a švýcarského Thunu tehdy získal dva body a skončil na posledním místě skupiny B.

Dres Sparty tehdy oblékali například Jaromír Blažek, Tomáš Sivok či Zdeněk Pospěch. Všechno fotbalisté s výstavními kariérami, kteří ale s vrcholovou kopanou již dávno sekli. Letenští, kteří o Champions League v aktuálním ročníku přišli kvůli nezvládnutému penaltovém rozstřelu ve 3. předkole proti Kodani, ale budí respekt i nyní. Turci si moc dobře uvědomují, že je v Praze nečeká nic jednoduchého.

„Máme před sebou velmi náročné utkání. Sparta je zavedený klub se slavnou minulostí, podobně jako my. V minulé sezoně vyhrála domácí ligu a teď se zdá, že se jí to povede znovu,“ vyprávěl Özturk.

Viceprezident organizace Galatasaray, která zaštiťuje více než dvě desítky sportovních týmů v dospělých kategoriích, pak nastínil jasný plán. Šampion posledního ročníku turecké ligy rozhodně nehodlá v Česku bránit jednogólový náskok z prvního utkání, které před vlastními fanoušky vyhrál 3:2.

„Máme jediný cíl, na který se plně koncentrujeme. Vrátit se domů s výhrou a postupem v kapse. Víme, že jsme papíroví favorité, ale na hřišti se může stát cokoliv,“ tuší Öztürk.

V sázce je postup do osmifinále Evropské ligy. Tedy zatraceně hodně. Úřadující mistři Česka a Turecka se na Letné střetnou ve čtvrtek od 21:00. Utkání můžete mimo jiné sledovat i v online reportáži na webu Sport.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.