Hlavní obsah

Sparta utrpěla několik ztrát! Příslibem je aspoň vytoužený návrat opory

Aktualizováno

Dlouhodobý marod se přiblížil k vytouženému návratu na trávník, řada jeho spoluhráčů ovšem na druhé straně v mužstvu chybí. Fotbalisté pražské Sparty cestují do Glasgow k utkání Evropské ligy s Celtikem bez několika zdravotně indisponovaných hráčů. Ze základní sestavy se nově jedná o brankáře Heču a obránce Hanouska. Ve výpravě naopak nechybí stoper Hancko, který si na podzim ještě nezahrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Adam Hložek (vlevo) a Dávid Hancko oslavují gól proti Baníku. Zatímco slovenský stoper hlásí návrat, mladý útočník a řada dalších chybí.

Článek

Jako by nestačilo, že v tabulce skupiny H jsou jako jediní bez bodu a v Celtic Parku tudíž nastoupí s nožem na krku. Pouze bodový zisk v Glasgow ještě uchová Letenským naději na postup.

Kádr Sparty oslabila rozsáhlá marodka. Klíčový útočník Adam Hložek vypadl již před minulým utkáním v Miláně s AC, stoper Lukáš Štetina chybí dlouhodobě. Do Skotska z různých zdravotních důvodů necestují ani Milan Heča, Matěj Hanousek, Libor Kozák, Filip Souček, Martin Minčev a Dominik Holec.

Sparta na své sociální síti neuvedla, zda jsou hráči zranění, nemocní či pozitivně testovaní. Výčet absencí je pro trenéra Kotala každopádně hrozivý.

Napjatí a pod tlakem

Pražané vstoupili do skupiny porážkami 1:4 s Lille a 0:3 s AC Milán, proti Celtiku je tedy ve čtvrtek čeká klíčové utkání. Vzhledem k předpokládanému restartu domácí ligy by pak Sparta měla hned v neděli nastoupit ke šlágru v Plzni.

„Jsme napjatí. Víme, že první dva zápasy nebyly dobré. Chceme udržet šanci na postup, takže na Celtic jedeme pro body," líčí pro klubový web náladu v týmu Michal Sáček.

K dispozici už je Ladislav Krejčí mladší, který si odpykal trest za vyloučení v zápase s Lille. Klíčový stoper Dávid Hancko kvůli zranění a nemoci ještě neodehrál v nové sezoně ani minutu. S ohledem na rozbitý kádr však dost možná nastoupí k ostré premiéře.

Heča je brankářskou jedničkou. Mezi tyčemi by ho měl nahradit Florin Nita, který na podzim absolvoval pouze pohárový duel s Blanskem. Rumunského gólmana bude jistit mladý František Kotek.

Reklama