Hlavní obsah

Srdce nerozpůlíš! Ajax bude večer mou jedinou láskou, ujišťuje bývalá hvězda Rudých ďáblů

Stockholm

Škodolibý osud se může kochat scénářem, který zase spískal. Do finále nejprestižnějších pohárových soutěží nastrčil bývalé fotbalové hvězdy, jež jsou spojnicí obou soupeřů. Čím je Zinédine Zidane pro Juventus Turín a Real Madrid, tím je Edwin van der Sar pro Ajax Amsterdam a Manchester United. Hájit pochopitelně budou své současné pozice, ovšem s vědomím, že protivník jim věnoval nezapomenutelný kus kariéry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ajax před finále EL ve StockholmuVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Srdce nerozpůlíš. Jako první měl jasno Zinédine Zidane, když jako trenér Realu Madrid dovedl tým do finále Ligy mistrů proti Juventusu Turín. Pět let jako hráč válčil za Starou dámu a pak z ní přestoupil právě do Bílého baletu.

„Za Juve jsem hrál. Byl to pro mě velmi důležitý klub, který mi dal všechno. Ale půjde o finále a teď jsem trenér Realu, což je klub mého života... Jisté je, že zažiju mimořádné finále," popsal francouzský kouč své pocity.

S oběma kluby triumfoval v Lize mistrů

Jen o den později se do stejné pozice dostal Edwin van der Sar, sportovní ředitel Ajaxu Amsterdam. Bývalý legendární brankář je odchovancem nizozemského klubu, vrchol kariéry pak prožil v barvách Manchesteru United. A právě s Rudými ďábly se jeho Ajax utká ve stockholmském finále Evropské ligy.

S oběma kluby gólman triumfoval v Lize mistrů, pro středeční večer však musí slavná éra v Anglii stranou.

„Oba kluby jsou velmi blízko mému srdci, ale Ajax mi je před Manchesterem United přednější. Jsem zodpovědný za výsledky Ajaxu a ve středu bude mou jedinou láskou," ujistil pro BBC amsterdamský bafuňář Van der Sar.

Finále Ajax Amsterdam - Manchester United se hraje dnes večer od 20:45 ve Stockholmu. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: