Hlavní obsah

Strach o Koláře! Vyhrožovali, že po nás půjdou, líčí kapitán Slavie skotské maso

Aktualizováno

Vstoupili podruhé do téže řeky. Bezprostředně po postupu křepčili v kolečku ve středu hřiště a přes mobil byl znovu s nimi bývalý spoluhráč Tomáš Souček navlečený v sešívaném dresu. Fotbalisté pražské Slavie jdou po výhře 2:0 na půdě Glasgow Rangers dál a v pátek v poledne je bude zajímat losování čtvrtfinále a semifinále Evropské ligy. Na hřiště se došoural i otřesený a zmordovaný brankář Ondřej Kolář.

Foto: Ian McNichol, ČTK/AP

Brankář pražské Slavie Ondřej Kolář opouští trávník Ibrox Stadium na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Druhý poločas se změnil v surovou bitvu. Frustrovaní Jezdci dohrávali bez dvou vyloučených Kemara Roofea a Leona Baloguna.

„Zápas nás dost bolel, hodně nás kopali. Nepříjemné, ale všechno jsme ustáli a zaslouženě postoupili. Od začátku bylo znát, že po nás půjdou, dokonce nám to na hřišti i říkali," líčí kapitán Jan Bořil v rozhovoru pro ČT sport.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Jinak krásný pocit, jsme nadšení, za každou cenu jsme chtěli postoupit. A zase jsme ve čtvrtfinále. Při losu chceme zpátky na Ostrovy, je to náš sen. Snad se nám splní a ukážeme, že jsme tam právem," přeje si kapitán Manchester United či Arsenal.

Mladík se nerozklepal

Hrůzostrašné Kolářovo zranění dalo šanci k soutěžní premiéře za áčko červenobílých osmnáctiletému gólmanovi Vágnerovi.

„Trochu se mi nohy klepaly, ale na hřišti už jsem byl v klidu a pohodě, říkal si, že chytat umím. Trenéři mě připravovali, že kdyby se něco stalo, jsem dvojka. Hlavně ať jsem v klidu," líčí překvapivě sebejistě debutant Matyáš Vágner.

„S áčkem jsem od začátku Evropské ligy, v létě jsem za něj odchytal jen poločas, ale na tréninku jsem s kluky každý den, takže žádný problém," culí se brankář, který ještě nedávno chytal za pražské Tempo.

Náhradník největším hrdinou

Za své krátké vystoupení si vysloužil absolutorium. „Nebylo snadné, když zranili Koláře. Pro Vágnera šlo o první start v seniorské kategorii. Už v první půli se Ondru dvakrát snažili zastrašit. Když jsem viděl zákrok při vyloučení - to je katastrofa! Celá jejich lavička pak řvala, ať střílí na nezkušeného brankáře. Pro mě je největší hrdina. Klobouk dolů, s jakým klidem do brány šel, první zákrok přitom vůbec nebyl jednoduchý," oceňuje trenér Jindřich Trpišovský.

Před losem čtvrtfinále má tradiční přání. Manchester United. „Pro mě jednoznačné... Hlavně kvůli stadionu, můj sen je jednou zažít a poznat Old Trafford," culí se úspěšný kouč.

Reklama