Hlavní obsah

Subotica hrála minulý rok jako Olomouc, Sparta je jasný favorit, říká bývalý hráč Spartaku Jovovič

Praha

Jasnou záležitostí by podle jabloneckého záložníka Vladimira Jovoviče měl být dvojzápas pražské Sparty se Spartakem Subotica ve 2. předkole Evropské ligy. Večerního soupeře Letenských totiž velmi dobře zná, za srbský celek černohorský reprezentant ještě před rokem na jaře hrál.

Foto: fkjablonec.cz

Vladimir Jovovič v dresu Jablonce.

Článek

„Byl jsem tam půl roku na hostování z Crvené zvezdy. Subotica je malé město na severu Srbska, nemá sice moc fanoušků, přesto předpokládám, že atmosféra v Novém Sadu bude bouřlivá, když se přidají ti sparťanští," říká Jovovič, který v dresu Spartaku odehrál celkem dvanáct zápasů a vstřelil jeden gól.

„Minulý rok hrál Spartak dobře, ale nejlepší hráči po sezóně odešli. Zůstali tam mladí kluci, kteří se však chtějí ukázat a být úspěšní," prozrazuje 23letý záložník. Odchod opor je jeden z hlavních důvodů, proč o hodně více věří v postup týmu Pavla Hapala.

„Sparta je podle mě jasným favoritem. Je to tak 90 procent ku 10," porovnává šance obou soupeřů.

Srbská Dukla

„Jde o klub, který hraje spíš uprostřed tabulky. Nemá moc peněz, ale snaží se vychovávat mladé fotbalisty a pak je prodávat do velkých klubů. Kdybych ho měl přirovnat k někomu v české lize, je něco jako Dukla Praha. Ale minulý rok hrála třeba jako Olomouc," pomáhá si srovnáním s českou ligou.

Ze současných hráčů Spartaku už s nikým v kontaktu není. „Jen s těmi, kteří pak odešli. Ale pořád jejich zápasy sleduji," dodává rodák z Podgorice, který má dvojnásobnou motivaci dnešní partii sledovat. Spartě se totiž postaví v neděli na jablonecké Střelnici v rámci 2. kola Fortuna ligy.

Koho by ze současného týmu Spartaku Subotica vyzdvihl? „Nejvíce si vzpomínám na Miloše Savkoviče, což je teď určitě jejich nejlepší hráč," pochválil Jovovič ofenzivního univerzála, který se v začínající sezóně zatím trefil v každém utkání, do něhož nastoupil.

Dvěma góly a asistencí pomohl v 1. předkole proti severoirskému Coleraine a v prvním kole srbské nejvyšší soutěže rozhodl brankou o výhře 1:0 nad celkem Mačva Šabac. Dnes může svůj výborný vstup do sezóny vylepšit, jenže jeho celku Jovovič příliš šancí nedává.

Reklama

Související témata: