Hlavní obsah

Teď doufám, že se moje pozice ve Spartě zlepší, nechal se po gólu v síti Bilbaa slyšet Albánec Balaj

Nastoupil na hrotu sparťanského útoku místo nemocného Léonarda Kweukeho a hned v prvním velkém zápase před domácím publikem si albánský útočník Bekim Balaj vysloužil uznalý aplaus ochozů. Za velice dobrý výkon, jímž se proti Atlétiku Bilbao uvedl, za důležitý druhý gól, který finalistovi loňského ročníku Evropské ligy vstřelil.

Foto: Petr Horník, Právo

Bekim Balaj se raduje z branky do sítě Bilbaa.

Článek
Fotogalerie

V derby se Slavií jste střídal až v samém závěru, přesto jste se stačil blýsknout krásnou střelou. Tentokrát jste nastoupil od samého začátku a svůj výkon korunoval i gólem, takže můžete být určitě spokojený...

Snad to bylo dobré. Leo měl zdravotní problémy, takže jsem dostal důvěru. Čekal jsem na šanci a snažil se o co nejlepší výkon.

Kdy jste se vůbec dozvěděl, že proti Bilbau nastoupíte?

Den před zápasem. Leo odjel do nemocnice a vrátil se s tím, že hrát nemůže. Trenér ukázal na mě. Cítil jsem, že přichází má velká příležitost, neboť šlo o můj první zápas v Evropské lize. Proto jsem se snažil zahrát nej...

A výborný výkon to skutečně byl, protože jste se příležitosti chopil.

Doufám. Podstatné ale bude, jak to viděl trenér. Doufám, že se moje pozice zlepší, ale také o tom rozhodne trenér.

Proč tolik skromnosti? Vždyť jste vstřelil i důležitý druhý gól, který spoluhráče patřičně uklidnil!

Bylo to trochu o štěstí, i když pravdou je, že jsem byl ve správnou chvíli na správném místě. Hlavičkoval jsem a některý ze soupeřových hráčů míč tečoval do brány. Ale rovněž štěstí je ve fotbale zapotřebí. Já ho neměl při první střele, do níž na poslední chvíli skočil jeden z obránců.

Výhru jste po sérii čtyř prohraných zápasů moc potřebovali. Bylo hodně těžké se z panující mizérie zvednout?

Mužstvo bylo psychicky přece jen trochu dole, hlavně po derby nebyla situace dobrá. Teď věřím, že vítězství nad Bilbaem zakončilo špatné výsledky, které jsme v posledních třech týdnech měli. Výhra nás strašně zvedne. Porazili jsme španělský klub a musíme pokračovat a výhru potvrdit hned v dalším ligovém zápase.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen