Hlavní obsah

Totti? Další římské hvězdy? Nic takového, kouče Pivarníka zajímají týmy jako celek

Plzeň

Do vysněné Ligy mistrů se ani jedno mužstvo nedostalo, takže jim zůstala soutěž útěchy. Tedy pro Plzeň jen útěchu rozhodně nepředstavuje, protože i v Evropské lize by si chtěla udělat jméno. Už dnes večer v prvním utkání základní skupiny proti AS Řím. „Doufám v úspěch,“ prohlásil před konfrontací s momentálně třetím týmem italské Serie A kouč českého mistra Roman Pivarník, hned však dodával: „Zápas nám ukáže všechno. O soupeři, stejně jako o nás. Musíme být důslední naprosto ve všem.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Roman Pivarník (vpravo) a asistent Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

Trénink plzeňských fotbalistů před duelem s AS Řím

Bude to pro Plzeň obtížné vykročení. První zápas a hned AS Řím. Soupeř zhrzený tím, že se ze 4. kvalifikačního předkola nedostal přes Porto do Ligy mistrů, kterou si nárokoval, a tudíž odsouzený k tomu, aby hrál druhořadou soutěž zvanou Evropská liga.

Pro Řím jde o soutěž útěchy

„Liga mistrů byla pro nás důležitější, ale přišli jsme o ni, takže musíme udělat alespoň z Evropské ligy pěknou soutěž. Tím, že budeme vyhrávat a budeme úspěšní," potvrzoval trenér Luciano Spalletti, že v Evropské lize bude hledat se svým týmem útěchu a zahánět frustraci.

Zápas Evropské ligy skupiny E Viktoria Plzeň - AS Řím se hraje dnes v 19 hodin, rozhoduje Francouz Buquet, přímý přenos vysílá Nova Sport 1, on line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Na Plzni bude, aby se s novými touhami Italů vyrovnala. V nejtěžším zápase, který zatím pod Pivarníkem zažila.

„Omyl, pro mě je nejtěžší každý nejbližší zápas. Pravdou ale je, že Řím je nejlepším a nejatraktivnějším soupeřem, na jakého jsme zatím narazili," oponuje kouč Viktorie.

„Soupeř dovede všechno. Zrychlit i zpomalit hru, kombinovat zezadu, posílat přihrávky za obranu, vyrážet do rychlých protiútoků, hrát v hlubokém bloku, vyplňovat prostory. O dokonale ovládané taktice ani nemluvím, protože ta je samozřejmostí u všech italských mužstev. Náš soupeř na to má mužstvo i hráče."

Na měnění dresů si nepotrpěl

Když však měl Pivarník jmenovat konkrétní individuality protivníka, zarazil se.

„Tohle jsem nikdy neprožíval. Ani jako hráč, natož jako trenér. Kochat se tím, že proti mně nastupuje ten či onen, měnit si s někým dres, myslet na to, že na hřišti bude třeba Totti. Respekt k protivníkovi chovám, ale zbytek mě nezajímá. To mé mužstvo a AS Řím jako soupeř mě zajímá."

V dnešní večerní konfrontaci na Pivarníkových svěřencích bude, aby k italskému protivníkovi přistoupili jako jejich trenér. A nijak by je nemělo iritovat, že v plzeňských ochozech bude chybět 900 fanoušků, což je trest, který vynesla UEFA po rasistických výlevech části plzeňského publika v posledním pohárovém střetnutí proti Razgradu.

„Škoda, náš stadión není velký, takže devět set lidí scházet bude. Doufám, že ti ostatní ale budou fandit tak, abychom nemuseli příště podobný problém řešit," skoro Pivarník prosil, aby se podobný exces jako proti Ludogorci neopakoval.

Zvláště, když trenér i jeho svěřenci doufají v úspěch. „Před Římem máme pochopitelně respekt, na jeho silné stránky jsem vás upozorňoval, ale i on má slabiny. Půjde o to být důslední a využít jich. Držet se našeho fotbalu a nastavené filosofie. Až utkání ukáže, jak ji dokážete aplikovat," bude připomínat Pivarník svému týmu, než ho vypustí k prvnímu zápasu základní skupiny Evropské ligy.

Jak dopadne zápas Plzeň - AS Řím?
Vyhraje Plzeň
40,4 %
Zápas skončí remízou
20,4 %
Zvítězí AS Řím
39,2 %
Celkem hlasovalo 560 čtenářů.

Reklama

Související témata: